dilluns, 10 de juliol del 2023

Doble platina


L'altre dia vaig pujar, i conduir, un cotxe dels que encara té ràdio casset, i em vaig fixar que era d'aquells "auto reverse"! Aquella visió em va transportar, inevitablement, al passat!

El primer "auto reverse" que vaig tenir va ser un walkman, Sony per a més detalls, i el cert és que l'hi vaig treure molt de suc! Aleshores l'"auto reverse", que et permetia escoltar l'altra cara del casset sense haver-lo de girar manualment, sens dubte marcava la diferència! També marcava la diferència, en el cas les mini cadenes de música, la doble platina.

La meva primera (i única) mini cadena (no és la de la imatge...) la vaig heretar del meu germà (com tantes altres coses, és el que té ser el germà petit) quan ell va saltar a una altra categoria; aleshores encara no tenia disc compacte, i escoltava la música dels primers discs de vinil, amb l'ara revalorat tocadiscs, i les primeres cintes de casset de la meva incipient discoteca personal...

La doble platina anava molt bé, sobretot, per a gravar cintes de casset des d'una altra cinta de casset; amb la doble platina gravar de cinta a cinta era bufar i fer ampolles! Bona mostra és la quantitat de cintes verges que van deixar de ser-ho, que es van omplir de música gràcies a altres cintes, o bé discs, que em deixaven els amics.

Gravar música a cintes de casset també requeria omplir el cartó en blanc, degudament ratllat, amb els títols de les cançons i del disc que es gravava, per identificar-la bé en la cada vegada més farcida discoteca (i casseteca?) particular.

Ara tot això ha canviat; el disc compacte va arraconar les cintes de casset i els vinils i les plataformes digitals de música han desplaçat el disc compacte. Ja no hi ha rastre de la meva primera (i única) minicadena i les cintes de casset, els discs vinils i els discs compactes ja fa anys que hibernen plegats a les golfes de casa...

El que sí que vaig recuperar, fa uns anys, va ser un walkman; me'n vaig comprar un, ben senzill, d'aquests que es poden connectar a l'ordinador i que, amb el suport d'un programa informàtic, permeten digitalitzar les antigues cintes de casset...

Curiós com el passat, tard o d'hora i d'una manera o l'altra, acaba tornant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada