dissabte, 8 de juliol del 2023

American Pie. Minuts Musicals històrics


El 3 de febrer de 1959 va ser un dia tràgic, va ser "el dia que va morir la música". 

El 3 de febrer de 1959 Buddy Holly, Ritchie Valens i J.P. "The Big Bopper" Richardson van morir en un fatídic accident d'avioneta en una petita localitat de l'estat d'Iowa, als Estats Units. 

Aquest tràgic accident va commoure profundament el món de la música i va representar la pèrdua d'un talent creatiu immens; els tres músics, tot i la seva joventut, ja havien deixat una important empremta en el món de la música i amb la seva mort no només van deixar un llegat, també van esdevenir llegenda. "The Big Bopper" tenia 28 anys, Buddy Holly 22 i Ritchie Valens tan sols 17 anys.

Més jove era, aleshores, un adolescent i aspirant a músic Don McLean, que impactat per aquell tràgic accident i les seves irreversibles pèrdues, va compondre i publicar anys més tard, el 1971, la cançó "American Pie", en la que referint-se a l'accident el defineix com "el dia que va morir la música".

La cançó, entre altres coses, serveix de record i homenatge als músics perduts i, en certa manera es contradiu, ja que és evident que la música no va morir aquell dia, ni abans quan va morir Mozart, després ni quan van morir Jimi Hendrix, Jim Morrison, John Lennon o Freddie Mercury, que entre el seu llegat va dir-nos, tot cantant, "The Show Must Go On".



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada