divendres, 22 d’abril del 2022

"Escriure..." L'aforisme de la setmana. Any Joan Fuster


Els escriptors aquests dies afilen el llapis no per escriure llibres, sinó per signar-los i dedicar-los, alguns de forma compulsiva, als lectors fidels, ocasionals o accidentals.

Afilen el llapis i el magí, per tenir a la recambra més d'un model de dedicatòria, per allò d'anar variant i fer-nos creure que la nostra és personal i intransferible. No descarto que algun lector l'únic que llegeixi del llibre que compri per Sant Jordi sigui precisament la dedicatòria!

Per Sant Jordi, fins i tot els dies previs, és clàssica la imatge dels escriptors signant i dedicant el seu llibre i enguany seria curiosa, i morbosa, la imatge dels escriptors Adrià Pujol i Borja Bagunyà dedicant-se recíprocament els seus llibres, "I si. Especulacions sobre llenguatge i literatura" (Arcàdia, 2022) el de Begur,  "Els angles morts" (Edicions del Periscopi, 2021) el de Barcelona.

Sense estampar-les en cap llibre, sinó en alguna entrevista i a Twitter, aquests dos escriptors ja se n'han fet, de dedicatòries, animant i escalfant el Sant Jordi a cop de piulada.

No sé si els seus propers llibres beuran d'aquest aforisme de Joan Fuster:
"Escriure -fer literatura- és tot això que vostès diuen, i a més a més, una forma de venjança."
De moment van afilant el llapis...

Bona diada de Sant Jordi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada