dimecres, 13 d’octubre del 2021

Aprendre a delegar


Ho reconec, a vegades no sé delegar!
Bé, potser podria matisar-ho per no castigar-me tant dient que en la delegació de tasques tinc força marge de millora.

Hi ha dues qüestions quotidianes, de caràcter domèstic, en les que aquesta oportunitat de millora (per no dir-ne mancança) es fa evident: estendre roba i posar els estris al rentaplats.

En més d'una ocasió, després d'haver demanat a les meves filles que estenguin la roba m'he trobat re estenent els mitjons, per exemple, o alguna altra peça de roba, tal i com jo ho hagués estès.

També em passa amb el rentaplats, que quan l'obro per a desar-hi el meu plat i coberts molt sovint aprofito per a recol·locar els plats i gots que han posat les meves filles (especialment una!) que segons el meu criteri i sentit de l'ordre no estan ben endreçats.

És a dir, massa sovint em trobo desfent la feina dels altres i fent-la de nou, i això és símptoma que, en la delegació de tasques o responsabilitats, quelcom no funciona bé. I el problema no és que la roba estigui mal estesa, o els plats mal endreçats al rentaplats, sinó que no està estesa ni estan endreçats a la meva manera.

I és aquest el meu error, un error molt típic que cometem quan deleguem una tasca o una feina: esperem que aquella tasca o aquella feina es faci tal i com la faríem nosaltres... Però això no és delegar!

Quan deleguem hem d'acceptar que per arribar allà mateix (la roba estesa, els plats al rentaplats) l'altra persona ho faci a la seva manera, que pot ser diferent de la nostra. Que l'altra persona prengui un altre camí per arribar al mateix punt.

Això em passa a casa, i algunes vegades també m'ha passat a la feina, i és senyal d'oportunitat de millora en la delegació. Reconec que la temptació de recol·locar plats i gots, o de re estendre la roba hi és igualment, però ara la continc, per no caure de nou en l'error, per no ser eficient, per no perdre el temps, bàsicament el meu temps. Perquè quan deleguem el que cerquem és ser més eficients, i guanyar temps...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada