dissabte, 1 de febrer del 2020

Minuts Musicals instrumentals amb "Cry For A Shadow"


Es fa estrany escoltar una cançó de The Beatles i no sentir la veu ni de Paul McCartney ni de John Lennon, un fet poc comú en la seva extensa i prolífica discografia, i present, l'absència de les seves veus, en aquesta cançó instrumental, "Cry For A Shadow".

Davant aquesta esporàdica absència vocal sobresurt la talentosa guitarra de George Harrison, no sé si sempre prou valorada.

El curiós amb aquesta cançó és que si l'escoltés a cegues, sense tenir-ne informació prèvia, com un tast de vins a cegues, més que de The Beatles diria que és de The Shadows, un dels grups de referència de música pop i rock instrumental.

La semblança no és casual ja que ambdues bandes van ser coetànies, i aleshores, l'any 1961, The Beatles encara no eren The Beatles tal i com els coneixem, ja que quan la van enregistrar a la bateria no hi havia Ringo Star sinó Pete Best, i acompanyaven al cantant Tony Sheridan amb el nom de The Beat Brothers...

Hi ha qui diu que precisament volien parodiar (o homenatjar?) The Shadows, que aleshores acompanyaven Cliff Richard, d'aquí que en una escolta a cegues els hi pogués atribuir.

Per a la història queda, això sí, com a l'única cançó dels The Beatles creada conjuntament per John Lennon i George Harrison...



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada