dilluns, 10 de febrer del 2020

Feliços 18 Irina!


Estimada Irina,
ja tens divuit anys! Divuit anys són més de sis mil cinc-cents setanta dies i ja sabem que, a la vida, cada dia compta!

Els divuit anys són com una fita, un cim a assolir, una mena de frontera amb un esdevenir farcit d'il·lusions i incerteses. Si els divuit anys són un cim, més enllà no hi ha un abisme sinó tota una vida per viure amb els i les que estimes, amb els i les que t'estimem.

Irina, no tinc grans paraules per oferir-te, tampoc grans consells, al capdavall als pares i mares ens defineixen més les accions quotidianes, del dia a dia, que les paraules grandiloqüents o els consells que possiblement ni ens hem aplicat.

Però si aquest és per tu un moment important, aquí estem, per compartir-lo i formar-ne part; i si avui som dalt d'un cim, gaudim de la fita, gaudim del moment, i mirem i valorem el camí fet fins aquí, i divisem alhora no un horitzó, sinó tots els que s'obren i s'ofereixen entre il·lusions i incerteses.

Celebrem el moment i si cal posem-hi música, que en aquesta família mai en manca...

Hi ha una cançó que diu que els dies són números, i també ho són els teus divuit anys, els més de sis mil cinc-cents setanta dies.

La cançó parla d'un viatger que vaga pel món aparentment sense un rumb fix, prenent camins que potser no porten enlloc, o que no sabem on ens porten, però sempre amb una muntanya més per escalar. Així és la vida Irina, també la teva, un fer camí caminant, com diu el poeta...

Els dies són números, diu la cançó, però la cançó no ens anima a comptar-los, sinó a comptar les estrelles; i si t'hi fixes bé i les saps mirar, veuràs que les estrelles les tens més a prop que mai, més a prop del que et penses... Elles, totes elles, potser no et marcaran el camí, però segur que l'il·luminaran fent-lo amb tu.

Feliços 18 Irina!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada