dissabte, 26 de desembre del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "While My Guitar Gently Weeps"


El regal anticipat del Tió de Nadal el vam tenir la mitjanit de la vigília de Nadal, quan finalment vam poder accedir a la discografia dels The Beatles a Spotify, entre d'altre serveis de música en "streaming"!

I la casualitat ha fet que la cançó programada per avui sigui precisament una de la banda de Liverpool, "While My Guitar Gently Weeps".

Aquesta és una de les cançons que més m'agraden de The Beatles, també pel fet que qui la va compondre i escriure va ser George Harrison. Harrison, però, no ho va tenir fàcil, ja que sembla que la resta del grup prestés massa atenció a la cançó quan la va presentar; van gravar-la diverses vegades en diferents modalitats, però no acabava de quallar.

George Harrison va decidir aleshores posar-la en mans de les genials mans d'Eric Clapton, qui en principi es va negar a tocar una cançó dels Beatles, però que empès pel seu amic George finalment va participar en la gravació amb el grup com a guitarra líder i, llavors, sí, la resta es van posar les piles i la cançó va esdevenir una de les millors del grup.

Pel que fa a les versions en destaco algunes de grans guitarristes, com la de Jeff Healey, inconfusible assegut amb la seva guitarra sobre les cames, la de Peter Frampton, amb la seva arrissada i llarga melena rossa que fa anys que no llueix, la interpretada de forma coral per Prince, Tom Petty, Steve Winwood i Jeff Lynne entre d'altres al "Rock and Roll Hall of Fame" de 2004 i la versió del grup "Toto".

I naturalment una versió interpretada pel propi George Harrison mà a mà amb el seu bon amic Eric Clapton.  
Que plorin les guitarres!














També podeu escoltar aquestes versions (tot i que no totes!) en aquesta llista de reproducció de Spotify!



Aquest és el darrer dissabte de 2015 i aquests són els darrers minuts musicals de versions d'aquest any. Al 2016 els dissabtes seguiran essent de minuts musicals, però no seran de versions... us haureu d'esperar una setmana per a desvetllar de què aniran els minuts musicals de 2016!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada