dilluns, 25 de novembre del 2019

Supervivents de la violència masclista


Nou mil nou-centes setanta-set dones víctimes de la violència masclista en l'àmbit de la parella han estat ateses aquest any 2019 pels serveis especialitzats en violència masclista a Catalunya, segons les dades del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya. Si la xifra en lletres no us sembla prou impactant, i preocupant, us la posaré en xifres: 9.977!

Les víctimes mortals per violència masclista són, aquest 2019 a Catalunya i en dades tancades el passat 4 de novembre, vuit dones, sí 8!

La violència masclista segueix tenallant vides de dones, també dels seus fills i filles, esdevenint la pitjor manifestació del masclisme, encara incrustat culturalment a la nostra societat.

Les dones són víctimes i, al mateix temps que lluiten per superar aquesta condició, lluiten per a ser supervivents! I és que sí, per a les dones víctimes la violència masclista és una qüestió de supervivència!

Sobreviure a la violència masclista, però, és quelcom més que sortir-ne amb vida, que ja és molt, sinó sortir-ne amb una vida recuperada a tots els nivells, exactament els mateixos nivells que la violència ha esmicolat, i entre aquests nivells hi ha la possibilitat de viure de forma autònoma i independent recuperant vida laboral i habitatge, cas d'haver-los perdut.

La supervivència és una llarga i feixuga cursa d'obstacles, i algunes de les tanques que les dones han de superar les posem nosaltres, la societat... I dins la societat els homes, pel que diem i fem, també pel que callem!

Carn de retallades al seu dia, els serveis especialitzats en l'atenció de dones víctimes de violència masclista fan una feina ingent, alhora que reclamen més recursos i serveis i, sobretot, la fi d'aquest masclisme incrustat a la nostra societat, doncs és evident que sense dones víctimes, no caldrien dones supervivents!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada