divendres, 28 de desembre del 2012

Els 18 anys de Fundació Plataforma Educativa!


Tal dia com avui, un 28 de desembre, de l'any 1994, 15 educadors i educadores socials vam constituir l'Associació Plataforma Educativa 3 Esses, des del 2012, Fundació Plataforma Educativa.

Jo vaig tenir la sort de formar part d'aquell procés, tot i que feia encara no un mes que havia aterrat laboralment al sector! I 18 anys després segueixo sentint-me afortunat de seguir-ne formant part!

L'any passat em preguntava si aleshores, l'any 1994vam ser emprenedors! Aquest any, als 18 anys, la pregunta seria: què volem ser quan siguem grans?

Els 18 anys són els de la majoria d'edat; els 18 anys no són una edat qualsevol per a les persones, tampoc per a nosaltres. La nostra història ha estat, en certa manera, marcada per aquesta edat.

Tenint present que els primers serveis que vam gestionar van ser CRAE's, els 18 anys marcaven l'edat en què els infants que teniem acollits als nostres centres havien de "desinternar-se". Va ser precisament pensant en els infants que teniem acollits, en el seu futur més enllà dels 18 anys, que vam començar a créixer en serveis, donant resposta a les seves necessitats residencials, laborals, de lleure... fins arribar, 18 anys després, al què és avui el grup Plataforma Educativa, un conjunt d'entitats, la "mare" de les quals és Fundació Plataforma Educativa.

I si sempre ens ha preocupat el futur més enllà dels 18 anys dels infants que tenim acollits, també ens hem preocupat, els membres del Patronat, pel propi futur de la Fundació Plataforma Educativa més enllà dels 18 anys!

Al llarg d'aquests 18 anys el paper i la tasca de la Fundació Plataforma Educativa ha anat canviant; l'entitat d'avui és molt diferent de la que al seu dia vam crear!. I és precisament per afrontar el futur que aquest any la Fundació Plataforma Educativa, fruit del treball del Patronat durant més d'un any, hem actualitzat els nostres fins fundacionals! O dit d'una altra manera, hem celebrat els 18 anys actualitzant els nostres fins fundacionals!

Avui la Fundació Plataforma Educativa fem 18 anys! I que per molts anys més!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada