dilluns, 31 de desembre del 2018

Deixar-ho per l'any vinent


La Sira és de fer llistes! Arreplega qualsevol paper i hi anota les tasques a fer aquell o els propers dies, tasques que, a la vegada, pot ser que requereixin de la seva corresponent llista, com la de la compra!

Jo no n'era, de fer llistes, sempre m'he refiat de la meva memòria, i no és que la meva memòria falli (em falla?), però el cert és que amb els anys jo també he acabat fent llistes, especialment perquè em resulten molt pràctiques i eficients a la feina.

Fa uns mesos que utilitzo "Tasks", una senzilla funcionalitat del calendari de Google, també en format aplicació mòbil, que permet fer llistes de tasques amb la possibilitat de datar-les i d'enriquir-les amb un xic més d'informació en relació a aquella tasca. D'aquesta manera al calendari, a banda de les cites (reunions, entrevistes, etc) també hi tinc les tasques a fer (preparar tal reunió, tal entrevista, tal document, correu electrònic, trucada...), un llistat que naturalment reviso i actualitzo cada dia.

Fer llistes de tasques permet organitzar-te millor el temps, programant la feina sobre calendari tenint present dates de lliurament (d'informes, per exemple) que requereixen una sèrie de tasques prèvies (recopilar informació, analitzar-la, escriure, revisar...).

Fer llistes també permet detectar les tasques més feixugues, les que costa més posar-s'hi, les que més es posposen per un altre dia (sempre dins el termini) o les que, per culpa de tasques sobrevingudes i inesperades, o simplement de noves, també cal posposar.

Amb la revisió de la llista de tasques es prioritzen les que són més importants (les que tenen una incidència major en els bons resultats de la feina) i urgents (les que tenen un termini més proper), de manera que també n'apareixen de poc importants i urgents, tasques potser ja innecessàries perquè tenen una rellevància nul·la en el resultat de la nostra feina.

Avui, darrer dia de l'any, revisaré i actualitzaré la meva llista de tasques, i el que inevitablement avui no pugui fer (el d'avui és un d'aquells dies en que bàsicament toca fer endreça i posar ordre) hauré de deixar-ho, inevitablement, per l'any vinent!

Quelcom semblant fem aquests dies amb una altra llista, la de bons propòsits que fa un any vam fer! Aquests són dies (per si no ho hem fet abans) de revisar els que ens vam proposar, de recordar sobretot els que potser ni eren propòsits, ni potser tan bons, i bé deixar-los (novament) per l'any vinent o, simplement, deixar d'auto enganyar-nos d'una vegada i eliminar-los definitivament de la llista!

Bona revetlla i millor entrada al 2019!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada