dimarts, 27 de gener del 2015

Això és Can Pixa!


Diuen que dies enrere, en una reunió entre els partits i entitats sobiranistes, Carme Forcadell va dir "això és Can Pixa!" És aquesta una més de les moltes filtracions, sempre interessades, amb la que es nodreix el debat polític sobiranista.

"Això és Can Pixa!" és una expressió col·loquial que té en la seva forma més formal i políticament correcte l'expressió "això és un desgavell!", frase que, si bé sembla dir el mateix, no té la mateixa força; si les pronuncieu amb veu alta en podreu percebre les diferències.

Parafrasejant Bill Clinton hom podria recordar-li a Carme Forcadell que "és la política estúpida!", doncs és evident que, malgrat tots els esforços que fan per mantenir la unitat en un fràgil equilibri, els partits polítics tendeixen a tancar files quan s'albiren eleccions a l'horitzó; no en va estem ja en plena precampanya multi-electoral!

És possible que Carme Forcadell va acabar d'entendre l'altre dia el que tan li va costar el dia que Oriol Junqueras va fer la seva conferència, posterior a la del president Mas, en la que Junqueras no va abraçar, precisament la proposta de Mas, més aviat s'hi va posar d'esquenes... L'"això és Can Pixa" de l'altre dia pot explicar l'airada discussió televisada que el vespre de la conferència de Junqueras Carme Forcadell va mantenir amb Marta Rovira.

"Això és Can Pixa!" i possiblement Carme Forcadell té raó, doncs estem en temps de canvis, de transformació i per moments la política catalana, a la seva manera també l'espanyola, sembla viure en un constant desgavell amb partits amb crisis internes, escissions, noves aliances i noves sigles que volen esborra-ne d'altres del mapa polític!

Aquesta expressió popular té diverses variants més extenses, com "això és Can Pixa Pedret" (singularment gironina) o en aquest cas la més encertada "això és Can Pixa i rellisca!"

Veurem qui és el primer que, en tot aquest aquest desgavell polític, rellisca i cau de culs! El PSC sembla tenir tots els números, però també en política, com a la cançó Pedro Navaja, "la vida te da sospresas, sopresas te da la vida..."

"Això és Can Pixa!", estem avisats, no sigui que ens enganxin amb els pixats al ventre!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada