dijous, 8 de gener del 2015

El Joc de Trons post 9N

Imattge: Desorden Creativo

Queda enrere el darrer 11 de setembre i més lluny ens sembla, ara, la unitat que regnava llavors entre els partits pro 9N. Hi ha qui fins i tot recorda ja amb certa melangia el propi 9N, aquell nou 9N que, malgrat no convèncer a tothom, va representar un pas més, tot i que un pas més llarg per uns que per altres!

Superat el 9N el següent pas, sembla, són les eleccions, que quasi tothom vol anticipades i alguns només si són exclusivament plebiscitàries i no per a canviar de govern... Al capdavall si finalment es convoquen anticipadament cada un de nosaltres se les prendrà com vulgui!

I amb les eleccions hem obert la caixa dels trons! El president Mas hàbilment va moure fitxa primer i, aprofitant l'impuls del 9N, va situar la seva llista unitària a la nineta dels ulls de molts independentistes; Oriol Junqueras, la llebre, per la seva banda, en l'intent de socialitzar més el procés i eixamplar el vot sobiranista va plantejar el seu full de ruta amb les llistes (en plural i plurals) paraigües, rebatent així la proposta de Mas i, alhora, enervant els capil·lars dels globus oculars dels qui tenien, i tenen encara, la proposta del president Mas a la nineta dels seus ulls!

Entre torrons i tortells de Reis hem anat fent la viu-viu, però ara que l'activitat política torna a activar-se, i sobretot ara que ja estem en ple compte enrere per unes anticipades prèvies a les municipals, la caixa de trons ha començat a tronar de debò!

Són aquests dies d'hostilitats, de velles i noves hostilitats entre ERC i CDC, entre els nous independentistes, que com els nous rics semblen voler-se menjar el món, i els independentistes d'antuvi, que tenen pressa i volen tirar pel dret!

I entre Mas i Junqueras, entre CDC i ERC, que si tu filtres fort per aquí, que si jo filtro fort per allà i que segur que tomba, tomba-tomba, no seràs tu qui venceràs!

I és que aquí el joc de trons no és només per l'espetec tronador de les declaracions i filtracions, el joc de trons és també, i tal vegada sobretot, per qui acabarà ocupant el tron del procés, sigui o no president de la Generalitat!

Com els depredadors quan oloren sang els partits, instintivament, afilen les seves llengües quan oloren eleccions fent allò que hem acabat anomenant "marcar territori", tot i que alguns semblen voler més aviat "marcar paquet"!

Així és el Joc de Trons post 9N, el Joc de Trons preelectoral que el procés no pot ni ha d'evitar, doncs és art i part, causa en part de tant espetec!

No sabem quan però sabem que tard o d'hora arribarà la calma... ni que sigui la calma tensa... Fins aleshores seguirem gaudint i horrotitzant-nos per igual amb aquest Joc de Trons, per moments, realment tronat!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada