dimecres, 7 de gener del 2015

Guillem Terribas: es jubila el llibreter, no l'activista cultural!

Guillem Terribas a la Llibreria 22 feinejant, com sempre, en plena presentació del llibre "Olor de Violetes". Foto: Roger Casero

Si la Llibreria 22 fos un vaixell, tal vegada un vaixell pirata, en Guillem Terribas en seria el seu capità!

És evident que, com un vaixell, el projecte de la Llibreria 22 és coral i plural, però és innegable que Guillem Terribas ha estat la cara visible i ànima de la Llibreria 22, transcendint fins i tot la seva professió de llibreter esdevenint, més enllà de l'aparador de la Llibreria 22, en un activista, tal vegada potser agitador, cultural!

Just 3 dies després d'haver encetat el 2015 el periodista Salvador Garcia-Arbós va fer públic a les xarxes socials (Twitter, Instagram, Tumblr i Facebook) que "Guillem Terribas penja els guants" i naturalment la notícia va córrer pels núvols, o més ben dit i per ser precisos, pel Núvol!

Diu Guillem Terribas que "demà serà un altre dia", però el 31 de gener de 2015 no serà un dia qualsevol, serà el seu darrer com a llibreter! I és que es jubila el Guillem Terribas llibreter, però no el Guillem Terribas activista cultural!

Una de les moltes activitats que Guillem Terribas no deixarà serà la de "mestre de cerimònies" del Premi Casero, premi literari que recorda la figura de Just Manuel Casero Madrid; precisament el proper 31 de gener de 2015 farà 34 anys que en Just M. Casero va morir a l'edat de 34 anys!

Guillem Terribas deixarà de ser llibreter, però no deixarà ni la Llibreria 22 ni la cultura! Caldrà molt més que una jubilació per aturar els peus a aquest inquiet saltenc que ha situat a la Llibreria 22 en un dels punts de referència imprescindibles de la cultura i les lletres catalanes i ha agitat (i seguirà agitant) la cultura de la Girona que va deixar de ser, també gràcies a ell, grisa i negra!

Tan de bo gaudeixi dels seus darrers dies amb la mateixa intensitat amb la que va patir els seus primers dies a la Llibreria 22...  

Feina feta, Guillem, ara gaudeix del moment... que demà serà un altre dia!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada