dimecres, 28 de gener del 2015

Torna la barba!

Amb diferents edats... i barbes!

La dels barbuts va ser la setmana passada, la que diuen és la setmana més freda de l'any. De barbuts, però, n'hi ha tot l'any i sembla que, darrerament, n'hi ha més que mai!

La barba, diuen, torna a estar de moda! Queden enrere, dècades enrere, les barbes progres que lluïen els nostres pares, però torna la pilositat facial i ho fa acompanyada, amb més o menys fortuna, de significats estètics!

Vinculada a l'estètica "hipster" la barba ha repoblat amb força èxit les cares d'homes que la llueixen, i en tenen cura, amb una voluntat més estètica que ideològica, i una darrera embranzida a la moda de la barba l'hi ha donat una altra "tribu" d'homes que, diuen, d'un temps ençà fa furor i que ha enterrat, per si no ho estava ja, el "metrosexual": el "lumbersexual".

La manera més bàsica i primària de definir un home "lumbersexual" és fent servir la imatge d'un llenyataire, un home (atractiu sempre, això sí!) amb aparença més aviat rude, amb camisa de quadres, aire despreocupat i una poblada barba aparentment deixada, però molt ben portada.

I "hipsters" i "lumbersexuals" a banda (o no) algunes celebritats, sobretot actors, han acabat de popularuitzar la barba, fent-lo un element més del seu atractiu (i ben fet que fan!), com George Clooney, Christian Bale, Ben Affleck, Antonio Banderas o, en el cas d'esportistes, Gerard Piqué o Sergio Ramos.

Torna la barba i, si us hi fixeu, més d'un home del vostre entorn segur que darrerament se l'ha anat deixant, primer tímidament, en períodes de vacances, i després ja de manera habitual.

Torna la barba i, precisament quan està de moda, jo vaig i m'afaito més que mai, donant poca vida a la meva cada vegada més canosa barba, aplicant-li quasi tantes o més retallades que el govern a l'educació, els serveis socials i a la sanitat!

Les modes i jo ni per la tangent coincidim! El meu dubte és qui defuig qui!

Que torna la barba? ...demà m'afaitaràs!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada