dijous, 29 de gener del 2015

Aixecar el Vol Gastronòmic

El Vol Gastronòmic, sobre el riu Onyar, al costat del Pont de Pedra de Girona. Foto: Roger Casero

L'Espai Gastronòmic El Vol de Girona ja fa mesos està en dansa i sembla que la seva activitat va a bon ritme, si hem de fer cas de les reserves fetes i els menús ja servits.

El Vol Gastronòmic ha animat aquests darrers mesos l'opinió pública i publicada de Girona, confrontant els acèrrims defensors contra els acèrrims detractors, i evidenciant l'escepticisme de molts i, ben segur, la indiferència de la majoria!

A dia d'avui jo no tinc previst dinar, o sopar, al Vol Gastronòmic; de convidar-m'hi algú, o de donar-se l'oportunitat, no tindria inconvenient en anar-hi. Ben segur que seria molt ben servit i no dubto que gaudiria amb el menjar i beure que m'hi servirien; i no ho dic pel preu del menú, que trobo car o, en tot cas, no s'ajusta a la meva butxaca, sinó perquè conec i reconec la qualitat i professionalitat de molts dels restauradors que en participen.

A mi la idea de promoure la ciutat de Girona com un enclavament gastronòmic important em sembla fantàstic; penso que es fa bé d'aprofitar l'empenta d'El Celler de Can Roca (on per cert aquí sí tinc taula reservada: regal pels 40!) i el bon treball que fan molts altres restauradors de la ciutat per fer-ne un vector d'interès turístic.

La conceptualització de l'espai, un espai temporal, quasi efímer, si voleu, compartit per diversos restauradors la trobo fantàstica. Una altra qüestió és el seu emplaçament, un dels elements que més controvèrsia ha generat: per uns un autèntic nyap, per d'altres part de la seva gràcia. A mi personalment no m'agrada especialment, he de reconèixer!

Amb el pas de les setmanes i mesos ens hem anat acostumant a la seva presència, però és evident que és la seva condició d'efímera el que fa que sigui tolerable per a la majoria de gironins.

D'aquí uns mesos aquest espai gastronòmic aixecarà el vol i serà llavors quan caldrà fer balanç, no només l'econòmic d'explotació del propi Vol, també balanç, al capdavall, del que aquesta experiència haurà aportat a la ciutat pel que fa a la projecció del sector de l'hostaleria en particular i a la promoció de la ciutat en general.

Reconec que el Vol Gastronòmic ha tingut gestos de solidaritat i que ha procurat tenir el vist-i-plau dels gironins, però no són pocs els qui volen que, quan aixequi el vol, desplegui les altes i voli amunt i ben lluny, ben lluny de la riba de l'Onyar!

Quan el Vol Gastronòmic aixequi el vol sabrem si la seva presència serà una anècdota més, tan sols un peu de pàgina als llibres d'història, o si per contra el Vol, per voluntat de tots els que li fan desplegar les ales, farà niu a Girona per tornar, com ho fan les aus migratòries, una nova temporada o, qui sap, si per quedar-se per sempre...

Com canten Queen: spread your wings and fly away, fly away far away...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada