dissabte, 24 de gener del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "Hard To Handle"


Otis Redding, una de les referències imprescindibles de la música soul, va perdre la vida en un tràgic accident d'aviació a finals de l'any 1967; amb tan sols 26 anys Redding tenia una sòlida carrera i discografia musical plena d'èxits amb cançons memorables com "Mr. Pitiful" o "I've Been Loving You Too Long" entre moltes altres cançons i versions.

"Hard to Handle", la cançó d'avui va veure la llum en un disc pòstum publicat a mitjans de l'any 1968, "The Immortal Otis Redding", que recull 11 cançons gravades poc abans de la seva mort. Tot i que el gran èxit pòstum d'Otis Redding és "(Sittin' On) The Dock of the Bay" "Hard to Handle" sol formar part, també, dels discs recopilatoris dels grans èxits de Redding.

Si "Hard to Handle" és una cançó que ens situa al final de la vida (també musical) d'Otis Redding la versió que en van fer The Black Crowes ens situa a l'inici de la carrera musical d'aquest grup de rock nord americà (amb tocs de blues, hard rock i rock sureny) liderat pels germans Chris Robinson i Rich Robinson, que precisament aquest inici de gener de 2015 han anunciat que pleguen!

L'any 1990 The Black Crowes van publicar el seu primer disc, "Shake Your Money Maker", per mi el millor, en el que destacava, a banda de "She talks to angels", la versió del "Hard to Handle" d'Otis Redding, una de les millors versions, sinó la millor, que s'han fet d'aquesta cançó!

Les dues cançons, l'original d'Otis Redding i la versió de The Black Crowes, fan de molt bon escoltar!





Per cert, el 6 de desembre de 1992 The Black Crowes van tocar a Barcelona a la sala Zeleste! En alguna caixeta de casa encara guardo l'entrada!



També pots escoltar aquestes versions en aquesta llista de reproducció de Spotify!



I la setmana vinent una trista cançó folk americana, "Red River Valley", cançó molt popular a Catalunya fa més de 40 anys, com tantes altres cançons folk americanes...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada