dissabte, 3 de gener del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "Brand New Cadillac"



The Clash, ho sabeu els que em llegiu habitualment, és un dels meus grups de capçalera, d'aquells que m'acompanyen des de la més tendra adolescència!

The Clash ha estat un grup versionat, com podrem veure en altres "minuts musicals de versions", però també va ser un grup que, to i que poques, va fer alguna versió, una de les més celebrades aquest "Brand New Cadillac" de Vince Taylor que van publicar a finals de 1979 al cèlebre i celebrat "London Calling"!

És aquesta, precisament, la segona cançó del doble elapé, després de l'homònima del disc... Les bones versions són molt agraïdes, no només per poder-ne gaudir en tant que cançons, sinó també perquè, de no conèixer l'original, com era el meu cas en aquesta ocasió, et permeten treure-hi el nas i, tal vegada, descobrir-hi un gran tema, qui sap si també un altre gran artista, i segur una bona història per explicar!

Vince Taylor va ser un cantant anglès de rock and roll que va triomfar especialment entre finals dels anys cinquanta i mitjans dels anys seixanta del segle passat gràcies a temes com el que avui recordem. La seva carrera musical, però, va patir un greu declivi, en part també pels seus problemes amb les drogues...

Per cert, com a anècdota de crònica rosa comentar que la seva germana, Sheila, va ser la segona esposa de Joseph Barbera, cofundador de l'estudi d'animació "Hanna-Barbera" (Els Picapedra, La formiga atòmica, l'Ós Yogui, Scooby-Doo...).

Però tornem a Vince Taylor; precisament en motiu d'aquest casament Vince Taylor i la seva família van anar a viure als Estats Units i allà va obtenir el títol de pilot d'aviació; anys més tard, quan va deixar enrere la seva carrera musical, Vince Taylor es va traslladar a Suïssa on va treballar de mecànic d'avions. Brian Maurice Holden, nom real de Vince Taylor, va morir a finals d'agost de 1991 a Suïssa víctima d'un càncer; tenia 52 anys.

Al llarg de la seva carrera musical Vince Taylor va escriure moltes cançons, però si per una se'l recorda, ben segur, és per "Brand New Cadillac", tema que va tenir molt èxit a Europa, especialment a països com Finlàndia, Suècia i Holanda!

The Clash, grup de rock nascut i supervivent del punk, va demostrar amb aquesta versió, de fet amb tot el "London Calling", la seva capacitat i voluntat de deixar-se influir per altres estils musicals, en aquest cas el rock and roll i sobretot l'estètica "rockabilly" dels anys '50 (tupès, jaquetes de cuir...), estètica ben present en moltes de les seves sessions fotogràfiques!

Escoltem avui l'original de Vince Taylor i la versió de The Clash!





També pots escoltar aquestes versions en aquesta llista de reproducció de Spotify!



I la setmana vinent, estirem el fil de The Clash i parlarem de Jimmy Jazz!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada