dilluns, 1 d’abril del 2013

El 2n aniversari del Centre de Visitants del Gironès i la nova sortida Girona Oest de l'AP7

Foto: Joan Sabater - El Punt Avui
La setmana passada el Centre de Visitants del Gironès, situat a Sarrià de Ter, va celebrar el seu segon aniversari. El propi equipament xifra en un xic menys de 23.000 les persones que han passat per l'equipament aquests dos primers anys. Les xifres del primer any van ser de 10.200 visites!

Cal recordar que al seu dia es va estimar la viabilitat econòmica del Centre de Visitants del Gironès en 25.000 visites/any, tot i que més endavant aquestes xifres es van matisar a la baixa! Des de l'ens comarcal es segueix fent una valoració molt positiva d'aquest equipament.

Al bloc de Ràdio Sarrià he pogut veure les xifres d'aquests dos anys: "al llarg d'aquests dos anys, 22.743 persones han passat per l’equipament, amb un total de 54.038 consultes fetes. Destacar també les següents dades (2011-2012): 98.358 persones interessades en la comarca del Gironès, amb un global de 308.289 consultes i 346.407 visites a publicacions emeses en el Facebook. Tot plegat, suposa un 79% més d’interès, des de l’obertura del Centre de Visitants del Gironès, per la comarca."

Tot i aquestes xifres em costa veure quin impacte social i econòmic real ha tingut i té aquest equipament en el turisme del Gironès, en els seus municipis. No sé, quantes reserves ha generat, per exemple... Suposo que entre aquestes 98.358 persones interessades en la comarca hi compten els milers d'escolars que hi han passat per visitar-lo i fer-hi activitats...

La setmana passada, just l'endemà del 2n aniversari del Centre de Visitants del Gironès, es va inaugurar la sortida Girona Oest de l'AP7, una sortida que generarà un canvi d'hàbits en els usuaris de l'autopista per entrar a Girona; es preveu que la zona de Taialà sigui una de les grans portes d'entrada a la ciutat, en detriment de les fins ara tradicionals entrades sud i nord. Es calcula que hi circularan uns 18.000 vehicles diàriament.

Aquesta nova sortida, i entrada, de l'autopista tindrà efectes sobre les sud (Salt) i nord (Sant Julià de Ramis) i ben segur d'aquí un any la concessionària, així com el propi Ajuntament de Girona, sabran donar-nos xifres sobre el trànsit per aquestes tres sortides d'autopista i entrades a la ciutat o, si voleu, a l'àrea metropolitana.

Veurem també d'aquí un any si l'entrada en funcionament d'aquesta nova sortida ha afectat les visites del Centre de Visitants del Gironès. Al seu dia es va defensar la seva ubicació (a banda de ser l'econòmicament més favorable a l'ens comarcal) per la seva situació estratègica entre la sortida nord de l'AP7 i la ciutat de Girona; caldrà veure si aquesta visió estratègica es manté amb el temps i les dades...

Dos anys després d'inaugurar-se a mi el Centre de Visitants del Gironès em segueix plantejant molts dubtes sobre la seva viabilitat econòmica i el seu impacte turístic i social... Però aquesta és només la meva modesta percepció...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada