dimarts, 9 d’abril del 2013

Carta de benvinguda als ciutadans i ciutadanes de Girona!


"Benvolguts ciutadans i ciutadanes de Girona,
modestament us dono la benvinguda a aquest vostre poble veí, Sarrià de Ter, que va formar part accidentalment i durant uns anys, fins en fa 30, de la vostra ciutat.

De Sarrià de Ter segur que en coneixeu que és un poble tradicionalment paperer, tot i que ja són molts els anys que no tenim aquella xemeneia tan característica que amb el seu fum destacava del nostre "skyline".

A Sarrià de Ter fa anys que vam deixar el fum enrere, però seguim essent un municipi industrial (i per molts anys!) però també som un poble on els serveis i el comerç formen part de la nostra economia. A Sarrià de Ter podeu comprar-hi pràcticament de tot, tenim comerços de proximitat amb productes de qualitat i empreses de serveis diverses s'hi han instal·lat cercant un entorn de treball agradable, alhora que proper a la capitalitat que representa la vostra ciutat.

Tot i ser un poble petit amb un terme municipal petit a Sarrià de Ter també podeu trobar-hi paratges de gran bellesa i interès natural paisatgístic; tan sols deu d'enfilar-vos muntanya amunt vora les rieres Guilana i Xuncla deixant enrere la cicatriu de les infraestructures que travessen el nostre municipi (l'AP7 i el TGV).

I si sou més de cultura, podeu deixar-vos endur per la bellesa de les nostres escultures, a destacar el brau de l'Emília Xargay, o bé seguir la petjada que un arquitecte que sobrerament coneixeu, Rafael Masó, va deixar a Sarrià de Ter.

Podeu visitar-nos per la Festa Major, quan l'agost tanca els seus dies i el setembre els enceta, o bé per la Fira del Paper, a l'octubre, per descobrir que és molt el paper que hi ha a Sarrià de Ter més enllà d'aquella xemeneia que anys enrere vam enderrocar!

Ciutadans i ciutadanes de Girona, si veniu a Sarrià de Ter no deixeu de visitar el Centre de Visitants del Gironès, un equipament que és tan nostre com vostre! Allí hi descobrireu la comarca, la vostra comarca, el Gironès que potser desconeixeu! Allí hi trobareu productes de la nostra comarca i informació de tots i cada un dels 27 municipis i més pobles que en formem part, el seu paisatge, els seus trets d'identitat, la seva activitat econòmica, el seu atractiu natural i turístic!

Benvolguts ciutadans i ciutadanes de Girona, us animo a visitar el meu poble, a deixar-vos perdre pels seus carrers, a descobrir els seus comerços, a parlar amb la seva gent i, sobretot, a visitar el Centre de Visitants del Gironès!

Modestament i molt agraït per endavant,
Roger Casero Gumbau"

-----------------------------

Dies enrere llegia a El Punt Avui que el Consell Comarcal del Gironès vol promoure el Centre de Visitants a Girona, la capital de la comarca, doncs han detectat que aquest equipament comarcal és molt desconegut pels gironins i gironines de la capital.

De la notícia em van sorprendre aquestes declaracions: “Tots els que treballem pel turisme al Gironès hem de ser proactius en aquest centre; els que no, que callin i que no facin soroll negatiu”.

Tot i que jo no treballo directament pel turisme al Gironès, pel que de cap manera m'he sentit al·ludit per aquestes declaracions, serveixi aquesta carta per refermar la meva proactivitat en potenciar-ne les visites; però quedi clar que ni res ni ningú em faran callar, doncs em seguiré mirant amb ulls crítics aquest equipament.

I no em correspon a mi valorar si la meva és una crítica positiva o negativa, és més aviat, penso, feina vostra, estimats lectors!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada