dijous, 18 d’abril del 2013

Sarrià de Ter en Xarxa, un espai de noves tecnologies a Ràdio Sarrià

Amb Neus Mercader a Ràdio Sarrià. Foto: Ràdio Sarrià
Sarrià de Ter en Xarxa és un nou espai del programa matinal “La Terrassa” de Ràdio Sarrià (87.6 FM), un espai en el què parlem de les noves tecnologies.

A finals d'estiu la Neus Mercader em va proposar tornar a fer ràdio amb un programa sobre noves tecnologies. Després de rumiar-m'ho uns dies vaig acceptar el repte d'explicar, d'una manera senzilla i planera, les noves tecnologies per ràdio, a Ràdio Sarrià i vam acordar fer una secció dins el seu magazine matinal, “La Terrassa”.

Sarrià de Ter en Xarxa és un espai bimensual que s'emet en directe els primers i tercers divendres de cada mes de dos quarts d'onze a onze del matí; el primer programa es va emetre a principis d'octubre i el programa ja està plenament consolidat a la graella de Ràdio Sarrià.

Sarrià de Ter en Xarxa té quatre seccions: el tema del dia, la novetat, la llista i el bloc.

A “El tema del dia” expliquem i explorem algun tema d'actualitat, com els Premis Blocs Catalunya, els telèfons intel·ligents (“smartphones”), les etiquetes (“hashtags”) de Twitter, les tauletes tàctils (“tablets”), la xarxa social Pinterest, els “Informer” de Facebook o l'eina de publicació de contuinguts Tumblr.

Pel que fa a “La novetat” expliquem alguna novetat tecnològica com per exemple l'Iphone 5, la tauleta infantil “Super Paquito”, els tallers de Qpertin per a famílies, l'iPad 4, la Samsung Galaxy Càmera, la primera càmera de fotos connectada a internet, Tuitele, una empresa que mesura les audiències socials dels programes de televisió, o “Vine”, una nova aplicació que permet fer i publicar micro-vídeos de 6 segons a Twitter.

La llista” ens permet proposar eines web o aplicacions per a dispositius mòbils que pensem que poden ser del vostre interès, com aplicacions per a cuinar o per a fer esport, webs de micromecenatge, etc. Recentment la secció de “La llista” s'ha transformat, fruit de la col·laboració de “Qpertin, cultura interactiva”, en “La llista de Qpertin”, secció en la que la Yolanda Hernández i en Dani Rodríguez de Qpertin ens presenten a cada programa 3 aplicacions educatives infantils per a tauletes tàctils.

Finalment a “El bloc” recomanem un bloc; de moment hem recomanat blocs com “De res, massa” de Josep Ma Sansavlador, el del grup musical PulpoPop, el de Qpertin, el de l'AMPA de l'Escola Montserrat, el del Grup de Muntanya Sarrià o el de Ràdio Sarrià.

El programa es pot escoltar en directe a Ràdio Sarrià, però també es poden escoltar en diferit a través de Mixcloud, una eina que permet la publicació de "podcasts" (arxius d'àudio) a internet.

D'altra banda tots els continguts dels programes es poden consultar al bloc del programa (http://sarriadeterenxarxa.cat), on també s'hi poden trobar tots els enllaços dels temes tractats.
A banda del bloc Sarrià de Ter en Xarxa també és present a Twitter i a Facebook.

Així que ja ho sabeu, teniu una cita amb les noves tecnologies cada primer i tercer divendres de mes al matí a Ràdio Sarrià!

Article publicat al número 83 de la revista Parlem de Sarrià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada