dissabte, 16 de gener del 2021

"Vincent". Minuts Musicals amb nom propi


El cantautor nord americà Don McLean va escriure i cantar, l'any 1971, que el dimarts 3 de febrer de 1959 va ser "el dia que va morir la música!"

Aquell fatídic dia van morir els músics Buddy Holly, Ritchie Valens i The Big Bopper en un accident d'avioneta durant la gira que estaven fent per els Estats Units; Don McLean els va retre homenatge amb la cançó "American Pie", publicada l'any 1971 en el seu segon disc, de títol homònim.

"American Pie", la cançó de més èxit de McLean, no és l'únic homenatge que contenia aquell disc; també hi trobem una altra de les grans cançons del cantautor nord americà, "Vincent", una cançó que va escriure després de llegir un llibre sobre la vida del pintor Vincent Van Gogh.

Pinzellada a pinzellada Don McLean va descrivint, vers a vers, l'obra i (desafortunada) vida del pintor i de la seva nit estrellada...  

L'obra del pintor ha estat objecte de subhasta en més d'una ocasió, i curiosament la lletra manuscrita d'aquesta cançó, escrita a llapis pel cantant en unes catorze pàgines farcides de correccions, es va subhastar mesos enrere amb un preu inicial de sortida de 1,5 milions de dòlars!

Anys enrere també es va subhastar la lletra de la cançó "American Pie", per un preu de 1,2 milions de dòlars... Paradoxalment les lletres, les literals que McLean va escriure del seu puny, valen més que les seves cançons... És clar que hi ha cançons que, possiblement, tenen un valor incalculable!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada