dimarts, 12 de gener del 2021

Més cultura?


Setmanes enrere vaig veure, en l'espai que els autobusos urbans de Girona reserven a la publicitat, un anunci de la Generalitat de Catalunya en favor de la cultura: "Més cultura", deia l'eslògan... Al veure'l instintivament vaig pensar: quins pebrots!

Fa temps que el sector de la cultura reclama el 2%, és a dir, que el 2% del pressupost de la Generalitat estigui destinat a la cultura; actualment no arriba a l'1%...

En aquesta pandèmia del coronavirus el de la cultura també ha estat un dels sectors més perjudicats, i tot i que mesos enrere el govern de la Generalitat va declarar la cultura com un bé essencial, tampoc ara, amb les noves restriccions, ha format part dels serveis essencials... Teatres i sales de música romanen tancats, donant a entendre que la cultura (tampoc) és segura.

Ignoro el cost d'aquesta campanya publicitària de la Generalitat en favor de la cultura, però sospito que a la gent de la cultura els agradaria més alguna evidència més tangible per a comprovar que, efectivament, també tenen el suport institucional de la Generalitat de Catalunya.

Suposo que la campanya publicitària s'ha pagat amb el pressupost ja previst per a aquestes campanyes, no en dubto, però veure la publicitat als autobusos i l'agenda cultural buida no deixa de ser una paradoxa (una més d'aquest temps convuls que estem vivint), a banda d'una putada, ja em perdonareu, per a la gent que s'hi guanya les garrofes...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada