dissabte, 9 de gener del 2021

"Jolene". Minuts Musicals amb nom propi


Aquests dies de Nadal, amb les restriccions de mobilitat, qui més qui menys ha fet, com de fet des de l'inici de la pandèmia, un major consum de productes audiovisuals, és a dir, pel·lícules i sèries.

L'altre dia a casa vam mirar Dumplin', una pel·lícula que narra la quasi inexistent, tot i que inevitable, relació entre una jove una mica obesa i la seva mare (Jennifer Aniston), exreina de la bellesa i ànima d'un dels molts concursos de bellesa que s'organitzen a Texas.

La jove protagonista comparteix amb la seva tia, la germana de la mare, l'admiració per la cantant i actriu Dolly Parton, referent indiscutible de la música country, i les seves cançons formen part de la banda sonora.

Entre elles hi ha "Jolene", una de les grans cançons de Dolly Parton, i que com la jove protagonista de la pel·lícula, parla de les inseguretats; i si en la pel·lícula suren les inseguretats de la jove protagonista sobre el seu cos, les de la cançó tenen a veure amb el perill que aquesta "Jolene" li pispés el marit a la cantant... No va acabar passant!

La cançó, composada als anys setanta del segle passat, també va sonar molt, recentment, gràcies al documental de Netflix "Dolly Parton: Acordes del corazón", essent "Jolene" el títol del primer capítol.

El tema és molt conegut i popular i, entre d'altres, ha estat versionat per Olivia Newton-Jones o Miley Cyrus... L'escoltarem de la mà, i la veu, de la pròpia Dolly Parton!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada