dimarts, 26 de gener del 2021

A Twitter, amb dos collons!


D'entrada us voldria demanar disculpes per l'exabrupte del títol, però no he sabut trobar altra manera de titular-lo... Intentaré explicar-me.

Aquests dies estic participant en una formació per a potenciar l'ús de les eines i xarxes socials en els processos d'intermediació i inserció laboral i, en una de les imatges que el formador ens va passar sobre l'ús de les diferents xarxes socials, una dada em va cridar especialment l'atenció: la notable diferència entre usuaris homes i dones de Twitter, especialment en les franges d'edat a partir de 25 anys.

Aquestes dades no es reprodueixen de la mateixa manera, per exemple, a Facebook (més homes, però no en tanta proporció) o a Instagram (més equilibrat), en les que no hi ha una diferència tant significativa entre usuaris homes i dones.

El formador va seguir amb la seva explicació i fins i tot va saltar de diapositiva, però jo encara estava encallat amb la gràfica de Twitter, i no vaig poder evitar la pregunta: "perdona Iván que torni enrere però, com és que hi ha una diferència tan gran entre usuaris homes i dones a Twitter, a diferència de les altres xarxes socials? Quin factor diferencial té Twitter?

La seva resposta em va semblar tan evident com primària: Twitter permet publicar i veure contingut per a adults, amb alguna cosa s'ha de diferenciar, va dir...

Segurament hi ha d'altres factors, m'agradaria pensar que n'hi ha molts altres, però aquest sembla plausible... Per això, ho reconec, el desafortunat títol!

En tot cas, i no només per aquest fet, és evident que a Twitter, també a diferència d'altres eines i xarxes socials, es desperten els instints més primaris, és on es conrea més mala llet, on de seguida s'insulta i es falta al respecte com si, efectivament, fos simplement una qüestió testicular, i el cervell s'aparqués a l'entrada...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada