dijous, 14 de març del 2024

Ràdio Sarrià, la teva veu


Amb el canvi d'any, Ràdio Sarrià ha viscut un canvi d'etapa: se n'acaba una, per moments fosca i turbulenta, i en comença una de nova, no absenta de dificultats, certament, però també curulla d'il·lusió, una mena de renaixement de l'emissora que, recuperant la seva essència, recupera també la vostra veu, la teva veu.

Finada la vinculació de l'Ajuntament de Sarrià de Ter amb l'empresa Digital Hits, que des de 2019 ha gestionat l'emissora, el nou govern municipal ha volgut prendre de nou les regnes de Ràdio Sarrià, retornant a la gestió municipal directa i recuperant la participació dels i les col·laboradores que, fruit de la crisi que es va viure arran de la defenestració ignominiosa de la Neus Mercader Camps, directora, locutora i ànima de l'emissora durant més de trenta anys, i del canvi de model de Ràdio, vam decidir fer un pas al costat, deixar de col·laborar amb Ràdio Sarrià.

Arran d'aquella crisi, els i les col·laboradores vam promoure el manifest "Tots Som Ràdio Sarrià" (Parlem de Sarrià núm. 106) i vam decidir mantenir-nos en contacte sota l'aixopluc de l'Associació Cultural Ona Sarrià, que entrava en una mena d'estat letàrgic, fins a les darreres eleccions municipals, la primavera de 2023.

Els i les col·laboradores de Ràdio Sarrià ens semblava que amb el pas al costat havíem caigut en un pou, en el pou de l'ostracisme, però mai vam perdre l'esperança que aquests anys no fossin un pou, sinó un túnel, i ara ja en veiem la llum de sortida, ara ja treballem per tornar a fer ràdio, per tornar a fer poble a través de la ràdio.

El resultat electoral i la configuració del nou govern municipal de coalició, que havia manifestat obertament que volia retornar a la gestió directa de l’emissora, va reactivar els i les col·laboradores i vam començar a treballar per tornar a Ràdio Sarrià, recuperant el model d’emissora que mai hauríem d’haver perdut, un model fonamentat en dos pilars: la informació local i la participació ciutadana.

Aquests darrers mesos els i les col·laboradores hem renovat i ampliat la junta directiva de l'Associació Cultural Ona Sarrià, reforçant l’entitat i posant-la de nou al servei de Ràdio Sarrià, per vetllar pel correcte funcionament de l'emissora municipal i preservar-ne el model, també per esdevenir el paraigua de les persones i entitats col·laboradores de Ràdio Sarrià.

La transició del model de ràdio i de gestió d’aquests darrers anys al nou model no ha estat un camí planer, ans al contrari, sobretot per la manca de col·laboració de l’empresa externa que fins ara l’havia gestionat, que no només no ha mostrat cap predisposició per a fer un traspàs i mantenir la continuïtat d’emissió durant el canvi de gestió, fins i tot pràcticament ha desmantellat l’emissora i el centre emissor, deixant a l’emissora sense emissió. Afortunadament, a cada dificultat l’Ajuntament de Sarrià de Ter i Ona Sarrià hem anat trobant solucions tècniques per mantenir l’emissió, i solucions organitzatives per iniciar una nova programació de continguts.

Perquè si alguna cosa s’ha viscut aquests darrers mesos i setmanes entre els i les col·laboradores de Ràdio Sarrià ha estat la il·lusió per recuperar-la i les ganes de tornar a fer ràdio. Amb aquesta empenta i motivació hem anat superant tots els obstacles i, després de garantir l'emissió de Ràdio Sarrià a través de l'FM i d'internet, hem començat a configurar una nova graella de continguts i programes, recuperant antics col·laboradors i col·laboradores, també afegint-ne de nous, que se sumen amb molta il·lusió i ganes al nou projecte de Ràdio Sarrià. Aquest renaixement de l'emissora ha vingut acompanyat, també, per una nova imatge corporativa, recuperant per a Ràdio Sarrià els colors del poble, i generant un nou lema: Ràdio Sarrià, la teva veu.

Des d’Ona Sarrià us animem a sintonitzar de nou Ràdio Sarrià, a escoltar-la a l'FM, per internet o en format pòdcast, i us convidem, si en teniu ganes, a participar-hi aportant-hi nous continguts!

Article publicat al número 117 de la revista Parlem de Sarrià.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada