dissabte, 4 de novembre del 2017

Minuts Musicals de pel·lícula amb "Matar un rossinyol"


Feia anys, massa anys, que tenia un assumpte pendent: veure la pel·lícula "Matar un Rossinyol"; mesos enrere vaig saldar aquest deute que tenia amb mi mateix, un menys dels molts que em queden...

El llibre de Harper Lee conté un munt de frases sobre la vida i la justícia que avui, penso, paga la pena recuperar:

"Un pot condemnar els seus enemics, però és més prudent conèixer-los"

"Per una vegada, si vostè no comparteix el meu punt de vista poca cosa podrà fer per imposar el seu."

"Un no comprèn de veritat una persona fins que no considera les coses des del seu punt de vista..."

"No sóc un idealista que cregui fermament en la integritat dels nostres tribunals ni del sistema de jurat; això no és per a mi una cosa ideal, és una realitat vivent i operant. Senyors, un tribunal no és millor que cada un de vosaltres, els que estan asseguts davant meu en aquest Jurat. La rectitud d'un tribunal arriba únicament fins on arriba la rectitud del seu Jurat, i la rectitud d'un Jurat arriba només fins on arriba la dels homes que el componen."

"És possible que sentis coses lletges a l'escola: però fes una cosa per mi, si vols: aixeca el cap i no aixequis els punys. Sigui el que sigui el que et diguin, no permetis que et facin perdre els nervis."

I posats a recuperar, fem-ho també amb la música que Elmer Bernstein va composar per a la pel·lícula protagonitzada per Gregory Peck; per cert, Elmer Bernstein, que abans ja havia composat les bandes sonores de pel·lícules com "Els deu Manaments" o "Els set magnífics", també va composar la banda sonora de "La gran evasió", "Els caça fantasmes", "L'edat de la innocència" o "Legítima defensa".

Abans d'ahir, veient l'empresonament d'una part del cessat govern de Catalunya, instintivament vaig pensar-hi: seria com matar un rossinyol, em deia una veu interior...





I la setmana vinent, més minuts musicals de pel·lícula!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada