divendres, 17 de novembre del 2017

El vídeo de la setmana: frenada (automàtica) d'emergència


El vídeo de la setmana d'aquesta setmana no ferirà (espero) la vostra sensibilitat encara que és possible que, com em va passar a mi quan el vaig veure aquesta setmana en un telenotícies, us esglaï i us acceleri, i alhora encongeixi, el cor.

Si el nen imprudent del vídeo avui encara és viu, i espero que segueixi així per molts anys, no és només gràcies als reflexes i a la perícia de l'hàbil conductor del camió de gran tonatge que quasi l'atropella, també gràcies al sistema de fre automàtic del camió que, amb la seva sobtada frenada, va impedir la tragèdia, alhora que certificar la necessitat que els vehicles cada vegada siguin, gràcies a la tecnologia, més segurs.


Si el nen imprudent del vídeo avui encara és viu, i espero que segueixi així per molts anys, també és gràcies al seu instint de supervivència, i si a mi les imatges em fan vertigen, no em puc imaginar el que en qüestió de segons va sentir veient com el camió quasi l'envesteix!

La tecnologia ens interpel·la als humans sobre el nostre propi factor, el factor humà; avui ja no ho fiem tot, també pel que fa a la conducció de vehicles (automòbils, vaixells, avions, trens...) a l'home, també fiem la nostra seguretat, i per tant les nostres vides, a la tecnologia.

I no és lluny el futur de vehicles auto conduits, de sistemes de transport automàtics en el que el factor humà possiblement també hi serà, però amb un menor pes...

En qualsevol cas la lliçó d'aquest vídeo no és tecnològica sinó analògica 100%: abans de travessar qualsevol carrer o carretera cal mirar sempre ambdós costats! Segur que aquest nen haurà après la lliçó amb la seva imprudència, una imprudència que quasi li lleva la vida!



Bon divendres!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada