dilluns, 6 de novembre del 2017

Todos a la cárcel


Dilluns 6 de novembre de 2017; fa 21 dies que els Jordis i 4 dies que part del cessat govern són a la presó mentre l'altra part del govern, president inclòs, clama justícia des de Brussel·les, alhora que prorroga el màxim possible el seu previsible ingrés a la presó, com la resta, incondicional.

Dilluns 6 de novembre; un dia més amb aquesta incòmode existència, amb aquesta perplexitat democràtica, quan no anomalia. Un dia més evidenciant que no, que la justícia no és igual per tothom, que mentre per uns va al ralentí per d'altres accelera com si d'una fugida endavant es tractés, sense mirar enrere o, encara pitjor, mirant amb els ulls desembenats el mòbil.

Si us plau, que vingui Luis García Berlanga i ens faci la comèdia cinematogràfica d'aquest drama, que els de Polònia, com a mi, per moments també se'ls acaba les ganes de riure. Que vingui Berlanga i que amb el seu ull cinematogràfic ens ajudi a entendre aquest anguniós melodrama que estem vivint!

Que ressusciti Luis García Berlanga o que aparegui el seu esperit, que del seu cinema ho tenim quasi tot: "La escopeta nacional" amb Santi Vila fent de Sazatornil, "Bienvenido Mr. Marshall" amb Xavier Garcia Albiol convertint el barri de Vila-roja de Girona en una mena de Villar del Río, "El verdugo" amb el fiscal José Manuel Maza sobre interpretant el paper que s'ha auto-atorgat de botxí (polític), i és clar, "Todos a la cárcel", l'únic i fatal destí del cessat govern i dels dissidents polítics que s'atreveixin a qüestionar, desobeint si cal, l'ordre constitucional!

Dilluns 6 de novembre de 2017, un dia més aquí cadascú es fa la cartellera a mida; llegeixo que en uns altres cinemes fa dies que projecten "El fugitivo" i que clandestinament en d'altres fins i tot es projecta "Raza"... Si Berlanga aixequés el cap...

Dilluns 6 de novembre de 2017, un dia més clamant llibertat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada