divendres, 31 de juliol del 2009

Núria Pòrtulas no és terrorista

Segons es desprèn de la sentència, filtrada a algun mitjà, de l'Audiència Nacional sobre l'acusació de Núria Pòrtulas, l'anarquista sarrianenca no és una terrorista ni ha col·laborat amb terroristes, malgrat sembla que la sentència diu que podria col·laborar-hi en un futur... Núria Pòrtulas ha estat condemnada a 2 anys i 6 mesos de presó pel delicte de temptativa de col·laboració amb banda armada, condemna que recorrerà al Tribunal Suprem.

No m'és senzill parlar d'aquesta qüestió en uns dies marcats pel dolor i condemna per la covarda activitat terrorista d'ETA, però res d'això hauria de contaminar la legítima defensa de Núria Pòrtulas. Reconec que no disposo de la suficient i necessària informació per parlar amb totes les de la llei, però després de tot aquest llarg procés, sembla que cal cercar quelcom condemnatori, que res de tot això no pugui acabar definitivament amb res... Segons Benet Salellas, aquesta sentència, temptativa de col·laboració amb banda armada, només ha estat aplicada en quatre o cinc ocasions més...

Aquest mateix dimarts al vespre l'assemblea de suport a Núria Pòrtulas ha emès aquest comunicat:

Davant de la sentència de l'Audiència Nacional, que hem conegut avui, sobre el cas de la nostra companya Núria Pórtulas:

Volem deixar clar que la sentència que condemna la Núria per "temptativa de col·laboració amb organització terrorista" no té cap fonament perquè el grup anarquista italià al qual fa referència l'Audiència Nacional no ha estat processat com a tal a Itàlia i l'únic que ha estat jutjat és Juan Sorroche, el qual va ser absolt del delicte de pertinença a organització terrorista ara fa més d'un any. La sentència també cita la famosa llibreta blava, que va ser intervinguda del tot irregularment pels mossos d'esquadra, i construeix els fets provats a partir dels fanzines, fulletons, cartells, cds i adhesius polítics intervinguts en el centre social en el qual vivia la Núria Pòrtulas (com ara cartells antirepressiu sobre els mossos i de solidaritat amb persones preses).

La sentència arriba a reconèixer que: "[las actuaciones concretas de la procesada] no consta que trasvasaran la esfera personal de la interesada, puesto que no existe acreditación acerca de que sus informaciones y sus actos coadyuvantes fueran proporcionados a personas pertenecientes a aquel grupo de signo terrorista. Tampoco consta, por supuesto, que tales acciones las fuera a cometer la propia acusada."

Malgrat això, el tribunal d'excepció que és l'Audiència Nacional condemna la Núria a 2 anys i mig de presó, perquè tot aquest procés respon a una persecució sistemàtica de l'Estat contra els moviments combatius (en aquest cas, la solidaritat amb les persones preses...)

L'assemblea de suport a la Núria Pórtulas continuarà lluitant per l'absolució de la Núria i us convoca a una concentració el proper dilluns 3 d'agost, a les 7 del vespre, davant de la Subdelegació del Govern a Girona.

Núria absolució!
Prou criminalització de la solidaritat amb les persones preses!Dimissió dels responsables polítics d'aquesta operació policial i judicial.

Assemblea de suport a la Núria Pórtulas
Girona, 30 de juliol de 2009

-------------------------------


pd1: també et pot interessar llegir DE IN-JUSTÍCIA, al bloc d'en Sam Enfot.

pd2: sobre aquesta qüestió també he escrit:
"Núria absolució" a l'ajuntament de Sarrià de Ter, el diumenge 7 de juny de 2009
Núria Pòrtulas, davant la llei: les nostres idees són els vostres malsons, el dimarts 14 de juliol de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada