dissabte, 18 de juliol del 2015

#MinutsMusicals de versions amb "Bizarre Love Triangle"


Quan el 18 de maig de 1980 Ian Curtis es va penjar de la cuina de casa seva, a la tendra edat de 23 anys, no només va morir aquest turmentat, romàntic i poeta maleit del rock, també Joy Division.

De les cendres de Joy Division va néixer New Order, grup fonamental de la música pop dels anys vuitanta, mescla de new wave, dance i música electrònica.

Entre la nodrida discografia de New Order hi trobem grans cançons, "hits" com  “Blue Monday", "True Faith" i "Bizarre Love Triangle", cançó, aquesta darrera, que tot i no pujar com les altres a les llistes d'èxit, és reconeguda com una de les millors del grup!

Publicada com a senzill del disc "Brotherhood" a finals de 1986 també podem trobar altres publicacions del grup de "Bizarre Love Triangle"  en altres formats i durada, així com algun remix posterior, amb durades i instrumentacions un xic diferents...

Tot i que "Bizarre Love Triangle" no va pujar com l'escuma a les llistes d'èxit angleses, sí va fer-ho a Austràlia, on va tenir un notable èxit; bona prova d'aquest inesperat èxit és la fantàstica versió que l'any 1994 en va fer el grup australià Frente!.

La de Frente! és una versió acústica, més breu (amb prou feines dos minuts) i molts la consideren millor que l'original!

Per mi aquesta consideració és agosarada: és cert que la versió de Frente! és una magnífica versió, una gran versió acústica i delicada d'aquesta cançó de  desamor, però l'original té l'energia pròpia de New Order, aquella energia que s'encomana i t'activa, que et fa aixecar trepitjar la pista de ball... New Order en estat pur!

Activem-nos primer amb l'original de New Order i relaxem-nos després amb la versió de Frente!... en ambdós casos ens assegurem uns grans minuts musicals!





També podeu escoltar aquestes versions (tot i que no totes!) en aquesta llista de reproducció de Spotify!



I la setmana vinent visitarem la Fira de Scarborough...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada