dilluns, 20 de juliol del 2015

La llista amb (del) president

Imatge: EFE

Al final la "llista amb sense polítics" ha acabat essent amb polítics, com era d'esperar i preveure...

Anunciat l'acord i coneguts els primers llocs de la llista la meva primera impressió va ser: el president Mas ja té la llista que anhelava, la que va demanar el 25 de novembre de 2014 i que una setmana més tard Oriol Junqueras li va negar.

El president Mas ha demostrat una habilitat que ni el president Maragall ni el president Montilla van saber explotar, en cas que la tinguessin: créixer políticament amb (gràcies al) el càrrec de president. La pilotada a la teulada ha resultat ser gran jugada!

És evident que el president Mas ha fet un pas al costat, més que un pas enrere, no encapçalant la llista, però és molt més el que hi guanya que no el que hi perd: neutralitza ERC i sobretot manté, malgrat no ser cap de llista, la condició de presidenciable.

Suposo que el debat dins d'ERC aquests darrers dies deu haver estat dens i intens, doncs el que fins fa poc defensaven (llistes separades) s'ha fos com un terrós de sucre; novament ERC i Oriol Junqueras es sacrifiquen, diuen ells, pel país; si mai hi ha hagut un pols entre Mas i Junqueras, de nou Mas l'ha guanyat.

Però ERC podrà seguir fent, voluntàriament o no, de llebre de CDC en el procés, essent la garantia que la nova coalició "esquerravergent" només té la independència a l'horitzó i com a únic destí.

Mas no serà el cap de llista, però sí el presidenciable! 

La jugada és hàbil, doncs els altres s'hi presten i ho accepten, però també té els seus riscos: no tots els independentistes volen Mas, de nou, de president; entre molts altres arguments la CUP ben segur utilitzarà aquest d'una manera més o menys explícita.

Sigui com sigui Mas s'ha assegurat seguir essent l'alfa del procés!

La llista finalment no és unitària ni sense polítics, és la llista amb el president per alguns, la llista del president per d'altres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada