dijous, 2 de juliol del 2015

Perfil gai

La commemoració del Dia de l'orgull gai, que es celebra a finals de juny, s'ha viscut aquest any de manera especial per la coincidència de la legalització, als Estats Units d'Amèrica, del matrimoni homosexual.

Aquests dies els colors de la bandera gai han inundat places, carrers i edificis oficials, començant per la pròpia Casa Blanca i acabant, si voleu, per la seu de la Comunitat de Madrid, presidida recentment per la popular Cristina Cifuentes.

El contagi de i per l'orgull gai és d'aplaudir, una mostra més que es normalitza el matrimoni homosexual, quelcom que els Països Baixos van iniciar l'any 2001 i que des d'aleshores fins a 18 països més s'hi han anat sumant; fa 10 anys Espanya també en va aprovar la legalització, essent el tercer país en legalitzar-lo després d'Holanda i Bèlgica.

La bandera gai també ha inundat les xarxes socials i, en especial, les fotos de perfil de Facebook, que amb dos clics permetia, permet encara, tenyir amb els colors de la bandera gai la imatge del perfil.

La gran majoria dels qui ara han mostrat amb orgull els colors de la bandera gai al seu perfil de Facebook no van fer-ho quan l'any 2005 Espanya va aprovar la legalització del matrimoni homosexual!

No és que llavors no es manifestés també l'alegria per l'assoliment de tal fita, simplement la immensa majoria dels qui avui tenim perfil de Facebook l'any 2005 no només no estàvem registrats a Facebook, ni tan sols sabíem que existia i què era! Aleshores Facebook tenia poc més d'un any...

No sé si, d'aprovar-se aquests dies la legalització dels matrimonis homosexuals a Espanya enlloc dels Estats Units, Cifuentes faria el mateix gest de penjar la bandera gai a la seu de la Comunitat de Madrid, o si tots els qui ara s'han tenyit de gai el perfil ho farien...

M'agradaria pensar que sí, que igualment ho farien, però a vegades les disputes domèstiques fan més difícil l'adhesió o aplaudiment a decisions més properes, mentre que les més llunyanes, sobretot si provenen dels Estats Units, generen ràpidament una major adhesió!

El fet és que, en un context general de retallades de drets, també aquí (llei mordassa), n'hi ha que tenim moltes ganes d'aplaudir quan se'n guanyen d'altres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada