divendres, 31 de juliol del 2015

El vídeo de la setmana: teatre inclusiu entre bambolines


No us faré cap descobriment afirmant que el teatre té, en la seva essència, grans i altes dosis d'integració.

Sota el concepte de "teatre inclisiu" o "teatre social" són moltes i variades les experiències que s'han fet amb els col·lectius de persones amb discapacitat i/o amb malalties mentals, persones en situació de risc d'exlusió, persones privades de llibertat, etc.

L'escenari esdevé la millor excusa per posar en joc una sèrie d'habilitats i competències per a descobrir i potenciar, habilitats i competències moltes vegades amagades, ocultes i que a través del teatre, també d'altres expressions artístiques, afloren, es fan perceptibles i reconeixibles, i per tant es poden adquirir, potenciar i posar en joc, també més enllà del teatre!

Però pensar en el teatre només des de l'escenari és tallar-li ales al seu potencial inclusiu, doncs sabem que l'escenari i tot el que passa durant la representació és només la punta de l'iceberg de tot un món que no veiem, el que es situa entre bambolines!

És precisament sobre aquesta part menys visible, però vital per al teatre que es centra l'acció conjunta que duen a terme la companyia teatral de Blanca Marsillach i el programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa” amb la una nova gira de l’obra "Viajando con Marsillach".

Fruit d'un acord de col·laboració la companyia de teatre contractarà persones ateses pel programa Incorpora que, a banda d’actuar, també faran d’ajudants de direcció i de producció o de figurinistes... És a dir, persones que treballaran en tots els "escenaris" del teatre!

Al llarg de la gira que farà l'obra (Barcelona, Saragossa, Valladolid, Pamplona, Sevilla i Madrid) la companyia anirà contractant persones diferents, pel que es preveu que al final de la gira més de 60 persones hauran treballat en aquesta gira i participat d'aquesta experiència!

Teatre inclusiu entre bambolines!



Bon divendres!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada