dimarts, 30 de setembre del 2014

L'imperi contraataca!


La resposta, com era previsible, no s'ha fet esperar!

El govern espanyol va presentar ahir dos recursos al Tribunal Constitucional com a resposta al desafiament sobiranista del govern català, un contra la llei de consultes i l'altre contra el decret de convocatòria de la consulta prevista pel 9 de novembre de 2014.

Amb la mateixa seguretat que Artur Mas, també Oriol Junqueras, afirma que el poble de Catalunya decidirà el seu futur Mariano Rajoy, també Pedro Sánchez, afirma que no, que el 9 de novembre d'enguany no es farà cap consulta!

Mas i Rajoy es senten legitimats per la llei, per la força dels seus respectius governs (en el cas de Mas per la fràgil unitat dels partits pro-consulta) i pel suport de la gent, de tota i més de la que s'ha manifestat a favor de la consulta a Catalunya, i de la majoria silenciosa (sorollosa per moments) d'espanyols que neguen als catalans la possibilitat de decidir, temerosos per un possible trencament d'Espanya.

Però aquesta partida no acabarà en taules i la darrera paraula no la tindrà, ja ho sabem, ja ho saben, el Tribunal Constitucional!

S'equivoca Rajoy si pensa que "muerto el perro (la consulta) se acabó la rábia (la voluntat de decidir)", doncs per més que el Tribunal Constitucional tombi la llei de consultes i la convocatòria de la consulta el procés sobiranista entrarà en una altra fase, en una tercera fase: eleccions anticipades amb caràcter plebiscitari!

Tenen tot el dret (que no el deure) Mariano Rajoy i el seu govern de presentar els recursos al Tribunal Constitucional; el TC resoldrà judicialment aquesta qüestió, però aquesta és una qüestió que cal abordar també políticament, doncs serà només així, amb la política, que es resoldrà tard o d'hora.

L'imperi contraataca i ho fa amb tota la seva artilleria legal; i tal vegada podrà debilitar un flanc (Unió Democràtica de Catalunya?) i esquivar la consulta del 9 de novembre, però les seves envestides legals no aturaran el procés ni la voluntat de molta gent, d'encara més gent, de voler decidir el futur de Catalunya.

L'imperi ja hauria de saber, sobretot des de la sentència del TC contra l'Estatut de Catalunya, que quan contraataca legalment reforça més encara la resistència, la capacitat de resistència dels catalans en persistir ja no només per votar, sinó sobretot per decidir marxar d'Espanya!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada