dissabte, 6 de setembre del 2014

#MinutsMusicals de 1974 amb la versió de "Spanish Eyes" d'Elvis Presley


L'any 1974 es van publicar tres discs del Rei del Rock, Elvis Presley, rei que fa 40 anys començava ja a presentar una imatge deteriorada...

Dos dels discs publicats van ser recopilatoris de la seva llarga i llegendària trajectòria d'èxits: "Elvis: A Legendary Performer Volume 1" i "Elvis' 40 Greatest". El tercer disc que va publicar, doisc d'estudi, va ser "Good Times": desig o declaració de principis?

Entre els 10 temes que farceixen "Good Times" m'encurioseix la cançó "Spanish Eyes", de la que, com en d'altres temes del disc, Elvis Presley en fa una bona versió.

El cas, però, és que la peça original d'aquesta cançó té per títol "Moon Oves Naples" (Lluna sobre Nàpols), peça instrumental composada pel director d'orquestra alemany Bert Kaempfert l'any 1965.

Un any més tard es va enregistrar una versió vocal de la cançó, amb lletra de Charles Singleton i interpretada sense massa repercussió pel cantant italià Sergio Franchi.

Qui va popularitzar la cançó va ser la versió interpretada, també l'any 1966, pel "crooner" americà d¡'origen italià Al Martino amb lletra, diferent de la primera, d'Eddie Snyder, cançó que va prendre aleshores, i amb anglès, el títol "Spanish Eyes". Curiosa metamorfosi!

És sobre aquesta darrera versió que Elvis Presley va enregistrar la seva!



Spanish Eyes

Blue Spanish eyes
Teardrops are falling from your Spanish eyes
Please, please don't cry
This is just "adios" and not good-bye

Soon, I'll return
Bringing you all the love your heart can hold
Please say, "Si si"
Say, You and your Spanish eyes will wait for me

Soon, I'll return
Bringing you all the love your heart can hold
Please say, "Si si"
Say, You and your Spanish eyes will wait for me
Say, You and your Spanish eyes will wait for me

Acabem aquests minuts musicals amb l'original de Bert Kaempfert i les versions de Sergio Franchi i d'Al Martino.







La cançó ha estat versionada per molts altres cantants, entre els que destaquen Julio Iglesias, Faith No More... i Homer Simpson!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada