dijous, 4 de setembre del 2014

Engràcia Bramon, pregonera


No hi ha dues escoles iguals, no les busqueu! I no em refereixo a la singularitat del seu continent, dels seus edificis, sinó sobretot del seu contingut, de la seva personalitat, del seu caràcter.

Malgrat totes les escoles públiques del nostre país estiguin regides per la mateixa llei, pels mateixos decrets, per les mateixes disposicions, reglaments i ordres no trobareu, afortunadament, dues escoles iguals.

Les escoles amb el pas dels anys van adquirint la seva pròpia personalitat, arrelant-se al territori (barri, poble, vila o ciutat) i a partir del pòsit que, amb més o menys intensitat i riquesa, deixen els mestres que hi treballen.

Hi ha mestres que passen per les escoles com a “passavolants”, interins condemnats a les rotacions i capricis de les llistes d’ensenyament; però d’altres, amb plaça fixa, hi fan parada i fonda i, amb el pas dels anys i molta feina, hi deixen un pòsit que es solidifica i esdevé, per sempre més, un ric sediment més en el curs educatiu d’aquella escola.

Totes les escoles necessiten aquests mestres, persones que contribueixen a imprimir caràcter i personalitat, singularitat, a una escola.

L’Engràcia Bramon, ja jubilada, va treballar més de 30 anys a l’Escola Montserrat de Sarrià de Ter contribuint al desenvolupament i execució de projectes que han dotat de personalitat, singularitat i qualitat la tasca educativa de l’escola; la seva ha estat, naturalment, una feina col·legiada, compartida amb l’equip directiu i docent, amb el personal de serveis, amb l’Ajuntament i amb entitats de Sarrià de Ter i Girona, però ha estat ella un dels motors que han fet créixer en qualitat educativa l'Escola Montserrat de Sarrià de Ter.

El projectes d’escola verda, de descoberta de l’entorn i d’apadrinament d’escultres o la dotació tecnològica del centre han estat i són projectes que han donat o donen a l’Escola Montserrat de Sarrià de Ter un plus de qualitat a la seva tasca educativa amb els infants. També la seva preocupació per millorar el treball dels mestres amb la finalitat de millorar el procés d’ensenyament i aprenentatge dels alumnes; les seves intervencions al Consell Escolar eren autèntiques lliçons de pedagogia!

Hi ha mestres que imprimeixen en el cor dels alumnes un agradable i entranyable record; malgrat no haver-ne estat mai alumne sé que aquest és el cas de la majoria dels i les alumnes que han tingut a l’Engràcia Bramon al llarg dels seus anys de docència a l’Escola Montserrat.

També hi ha mestres que a més també imprimeixen caràcter i personalitat a les escoles, que la seva empremta no se la queden només els alumnes quan marxen, sinó que roman també a l’escola i es consolida i solidifica ja per sempre més. És aquest, també, el cas de l’Engràcia Bramon.

Aquest proper divendres a Sarrià de Ter encetem la Festa Major i  l’Engràcia Bramon serà la pregonera que en donarà el tret de sortida. El seu pregó ben segur serà una lliçó, una lliçó de vida d'una vida dedicada a l'educació!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada