dijous, 18 de setembre del 2014

Gelats sense estiu

També els gelats s'han quedat sense estiu! Imatge: Roger Casero
Per Fires de Girona sol ser època d'estrenar! A finals d'octubre l'estiu i les seves calors ja queden lluny i la tardor, que astronòmicament fa més d'un mes que és ben present, comença a prendre el pols a l'hivern que inevitablement s'esdevindrà. És aleshores aquell el moment esperat, bé pel més gironí dia de Sant Narcís o per la diada de Tots Sants, d'estrenar els pantalons i el jersei nous i qui sap si també, aquell any, una jaqueta!

Però no sempre per Fires de Girona fa fred; de fet alguns anys sembla que l'estiu, despistat, s'ha quedat a Girona per giravoltar a la sínia, tastar un cotó de sucre i queixalar en un panellet.

Quan per Fires trepitgem la Devesa amb màniga curta se'ns fan feixugues les castanyes que arreu ens ofereixen els gitanos i, sota les voltes de la Plaça de la Independència, el clàssic castanyer que cou les castanyes a tota màquina!

"Aquest any poques castanyes vendran!", solem comentar entre nosaltres els gironins, afegint-hi: "més valdria que en comptes de torrar-les, en fessin gelat!"

Tal vegada aquest estiu, a qui per cert encara esperem, podem dir el mateix dels gelats; ells també s'han quedat sense estiu! Ben cert és que a dia d'avui de gelats en mengem tot l'any, però a l'estiu el consum es dispara, com el de joguines per Nadal, el de brunyols per Setmana Santa o el de petards per Sant Joan.

Sabran els del gremi si aquest estiu esquerp sense canícula causarà alguna variació significativa a la gràfica de les vendes de gelats...

En tot cas jo aquest estiu, just tres dies abans no finalitzi l'astronòmic, tinc previst estrenar ni més ni menys que camisa, pantalons i americana, per si per Fires no puc fer-ho!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada