dilluns, 22 de setembre del 2014

L'alegria del NO


A Escòcia ha guanyat el NO!

Fins i tot aquest titular, tot i no ser el desitjat pels independentistes, té un element implícit altament positiu: Escòcia ha votat!

D'entre les moltes formes i fórmules (algunes certament estrambòtiques) que aquestes darreres setmanes, mesos, s'han posat sobre la taula per tal que els catalans exercim el nostre dret a decidir, més enllà de la desobediència i de les anticipades amb caràcter plebiscitari, m'agrada la que proposa José Antonio Donaire: "Que los españoles decidan que los catalanes decidan".

Penso que la victòria del NO escocès hauria de fer veure als espanyols, i catalans, que neguen la consulta que celebrar-la no implica necessàriament que guanyi el SI, que fins i tot ells podrien viure l'alegria que guanyés el NO a Catalunya!

La consulta del dret a decidir s'ha impulsat a Catalunya essencialment amb la força dels que votarien clarament SI a la independència; és a dir, mentre SI impulsa la consulta, amb alguns dels SI-NO, els del NO es neguen a fer efectiu el seu vot negatiu, negant-.se i negant-nos l'oportunitat de votar. Si el 9N es celebrés la consulta, la campanya del NO correria el risc que quedar orfe!

No crec que el NO escocès aigualeixi el procés que estem vivint a Catalunya; més aviat penso que els del SI per fi podran dir "Escòcia m'és igual", després de tan emmirallar-s'hi, i ara sí, ara és l'hora que els del NO mirin cap a Escòcia per perdre la por a votar.

A Escòcia ha guanyat el NO, però sobretot ha guanyat la democràcia!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada