dilluns, 15 de setembre del 2014

Desenrocar el procés sobiranista


Aneu amb blanques o amb negres la partida, no em negareu, està un punt vertiginosament apassionant!

El bàndol sobiranista ha mogut peça fent un moviment 11S amb l'objectiu de reforçar el previsible moviment futur 9N, amb el que aquest bloc vol donar un altre aire a la partida i albirar una històrica victòria!

El bàndol unionista, per la seva banda, es prepara per fer el proper moviment: protegir el rei, la Constitucióenrocant-la amb una se les seves torres, el Tribunal Constitucional.

Entre el públic els de la tercera via s'ho miren amb ganes que la partida s'acabi aviat i, sobretot, amb taules, però ni blanques ni negres estan disposats a donar per bo el resultat de taules; uns i altres es senten tan segurs de la respectiva victòria que unes taules tindria, tan sols, l'amarg gust de la derrota!

Uns i altres emblen tenir clara la tàctica a seguir, com fer avançar les seves peces i com reaccionar als moviments de les de l'adversari i als moviments que se li endevinen.

Els de la tercera via per la seva banda només tenen d'aliat el temps, que tic-tac sembla accelerar-se cada dia més, com més ens apropem al 9N. Esperen pacientment, de moment, que arribi el seu moment, si és que el futur els ha previst algun moment.

Les peces unionistes procuraran, amb totes les seves armes (peons, alfils, cavalls, torres i fins i tot si convé amb el rei i la dama!) seguir enrocant el procés sobiranista, desactivant les envestides de les peces sobiranistes...

Al seu torn les peces sobiranistes seguiran avançant amb pas ferm i decidit, tot i que arribats a aquest punt hi ha qui tem per una possible debilitat d'algun dels seus flancs; qui sap si algun alfil que flirteja amb la tercera via afluixarà!

Però fins i tot pot permetre's alguna baixa, el front sobiranista, doncs no es descarta que algun dels seus peons, que avancen decididament, s'acabin coronant com a dames... i qui sap si fins i tot regnant!

Blanques i negres juguen i la partida seguirà aquests propers dies, però cada vegada sembla més clar i evident que blanques i negres es mouran, els propers dies, per reglaments i normes diferents, fent prevaler aquelles lleis que més afavoreixin el seu joc.

Dictaminar la legalitat de cada moviment, però, pot esdevenir una nova partida d'escacs dins la pròpia partida!

Aneu amb blanques o negres no em negareu que la partida  està en un punt apassionant, esperem que no perillosament!

1 comentari:

  1. No us equivoqueu la tercera via és un parany del bádol unionista.
    La idea es de començar posicionant les fitxes de forma que el bàndol independentisata es pensi que pot fer taules, llavors desmoralitzar el bàndol independentista fent-li creure que si no mou el rei a la posició d'ofegat que porta a taules, pot perdre la dama que és en Duran i tenir una partida molt complicada. Si el bàndol independentista cau en el parany, llavors el bàndol unionista mourà el peò que tapa la torre que és el Tribunal Constitucional i descobrirà que en realitat no és ofegat sinó escac i mat perquè cap pacte serà servat mentre la torre estigui en mans del unionisme.

    ResponElimina