dimecres, 1 d’octubre del 2014

Crònica de societat de 1974: el funàmbul de les torres bessones!



Em sap greu si al final, o fins i tot des del principi, aquest article us acaba decebent!

És aquest l'article de cada primer dimecres de mes que aquest 2014 dedico a repassar alguns dels fets que van passar fa 40 anys, l'any 1974; és el del mes d'octubre el reservat a la crònica de societat, un concepte prou ampli i alhora difús que pot fins i tot confondre's amb la crònica rosa...

No, no serà el d'avui un repàs dels avatars socials i sentimentals dels qui l'any 1974 omplien les pàgines de les revistes del cor; però molt més que les vides de paper cuixé dels qui venen la seva vida, la gesta de Philippe Petit del 7 d'agost de 1974 ben segur que us arribarà al cor, després d'haver-vos-el encongit.

A primera hora del matí del 7 d'agost de 1974 el funàmbul francès Philippe Petit, de 24 anys, es va enfilar a la torre sud de les torres bessones de Nova York per, a través d'un cable d'acer, recórrer els 60 metres que separaven aquella torre de la torre nord a més de 400 metres d'alçada.

Puc imaginar-me, fins i tot sentir a flor de pell, la inquietant emoció de les persones que amb perplexitat van viure i veure en directe aquella gesta, que Philippe Petit va allargar durant tres quarts d'hora anant i venint d'una torre a l'altra fins a 8 vegades!

Admiro, tot i que sincerament no envejo, l'impuls que senten algunes persones per explorar els nostres propis límits, per plantar cara a les nostres pors, per situar la vida, la pròpia vida, a un pas, a un mal pas de l'abisme!

Preguntat sobre aquella temeritat Philippe Petit va respondre: "quan veig tres taronges faig malabars; quan veig dues torres, les creuo".

Aquesta gesta va ser documentada  l'any 2008 en la pel·lícula "Man on Wire", valedora de l'Oscar a millor documental.



Philippe Petit que també es va passejar entre l'espai d'altres il·lustres i històrics edificis... Voleu veure aquest funàmbul i mag en acció? No us perdeu la seva participació al TED!



-----------------------

Sobre l'any 1974 també he recordat la música, la televisió, la ràdio, la política, la història, la tecnologia, els esports, els naixements, els cotxes la crònica negra i tots aquests "minuts musicals del 1974"!

El mes vinent, com sempre el primer dimecres de cada mes d'aquest 2014, faré un cop d'ull al 1974 des de l'òptica del cinema!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada