dimecres, 1 d’octubre de 2014

Crònica de societat de 1974: el funàmbul de les torres bessones!Em sap greu si al final, o fins i tot des del principi, aquest article us acaba decebent!

És aquest l'article de cada primer dimecres de mes que aquest 2014 dedico a repassar alguns dels fets que van passar fa 40 anys, l'any 1974; és el del mes d'octubre el reservat a la crònica de societat, un concepte prou ampli i alhora difús que pot fins i tot confondre's amb la crònica rosa...

No, no serà el d'avui un repàs dels avatars socials i sentimentals dels qui l'any 1974 omplien les pàgines de les revistes del cor; però molt més que les vides de paper cuixé dels qui venen la seva vida, la gesta de Philippe Petit del 7 d'agost de 1974 ben segur que us arribarà al cor, després d'haver-vos-el encongit.

A primera hora del matí del 7 d'agost de 1974 el funàmbul francès Philippe Petit, de 24 anys, es va enfilar a la torre sud de les torres bessones de Nova York per, a través d'un cable d'acer, recórrer els 60 metres que separaven aquella torre de la torre nord a més de 400 metres d'alçada.

Puc imaginar-me, fins i tot sentir a flor de pell, la inquietant emoció de les persones que amb perplexitat van viure i veure en directe aquella gesta, que Philippe Petit va allargar durant tres quarts d'hora anant i venint d'una torre a l'altra fins a 8 vegades!

Admiro, tot i que sincerament no envejo, l'impuls que senten algunes persones per explorar els nostres propis límits, per plantar cara a les nostres pors, per situar la vida, la pròpia vida, a un pas, a un mal pas de l'abisme!

Preguntat sobre aquella temeritat Philippe Petit va respondre: "quan veig tres taronges faig malabars; quan veig dues torres, les creuo".

Aquesta gesta va ser documentada  l'any 2008 en la pel·lícula "Man on Wire", valedora de l'Oscar a millor documental.Philippe Petit que també es va passejar entre l'espai d'altres il·lustres i històrics edificis... Voleu veure aquest funàmbul i mag en acció? No us perdeu la seva participació al TED!-----------------------

Sobre l'any 1974 també he recordat la música, la televisió, la ràdio, la política, la història, la tecnologia, els esports, els naixements, els cotxes la crònica negra i tots aquests "minuts musicals del 1974"!

El mes vinent, com sempre el primer dimecres de cada mes d'aquest 2014, faré un cop d'ull al 1974 des de l'òptica del cinema!