dimarts, 4 de juny del 2013

10 anys sense Josep Casero

Captura del vídeo de record a Josep Casero i Maria Rosa Ymbert. Imatge: Afons Gumbau Ymbert
Avui fa 10 anys que l'activista i polític Josep Casero, el meu tio Josep, ens va deixar de manera sobtada i inesperada.

Fa cinc anys el recordava compartint el text que vaig llegir el 15 de juny de 2007, dia que es va inaugurar la Plaça Josep Casero de Figueres.

Precisament un breu fragment d'aquell text va servir per a recordar-lo al vídeo fet per Alfons Gumbau Ymbert per a la presentació del llibre "Compromís amb Figueres. Un cant a la vida de Josep Casero i Maria Rosa Ymbert" de Joan Armangué. Presentació que em va fer escriure l'article "Bons polítics, millors ciutadans".

Va ser molt emotiu veure el vídeo i molt emocionant llegir aquestes paraules que anys enrere vaig dedicar al meu tio Josep, procurant descriure'l davant qui més el coneixien: els seus veïns, amics i familiars de Figueres!

"El treball d'en Josep des del barri, des de l´Ajuntament, des del PSC i des de les entitats amb i per la ciutat, va ser un treball d'un home de fortes conviccions d'esquerres, d'energia inacabable i compromès amb els qui, com ell, s'havien alimentat de més pols que pa."

En motiu del desè aniversari de la seva mort aquest dimecres 5 de juny es farà a Figueres un acte de record i homenatge a Josep Casero, a les 8 del vespre la plaça que duu el seu nom.

Avui, demà i sempre seguirem mantenint viu el cant a la vida d'en Josep Casero!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada