dimecres, 26 de juny del 2013

Organitzacions socials i mediambientals contra el canvi climàtic!

Caldera de biomassa de Som Energia al CREI Mas Ritort. Foto: Som Energia
Són molts, i ben segur cada dia més, els exemples de col·laboració i cooperació entre entitats socials i mediambientals per lluitar contra el canvi climàtic, però avui voldria fer-me ressò d'un d'aquests molts exemples.

A Plataforma Educativa no només ens preocupem de fer bons projectes socials, tasca que fa quasi 19 anys que fem, sinó que d'un temps ençà també ens preocupem perquè els nostres projectes siguin, a banda de sostenibles socialment i econòmicament, també sostenibles mediambientalment.

Aquest és el cas del CREI Mas Ritort de la Fundació Resilis, una de les entitats del grup Plataforma Educativa, que fruit d'una aliança amb la cooperativa Som Energia aquest equipament social disposa d'una caldera de biomassa que permet també potenciar la gestió forestal de la finca on aquest equipament està ubicat.

És precisament amb aquesta idea que Plataforma Educativa participa, conjuntament amb Som Energia, al premi europeu "El Mundo que quieres" amb el projecte "Organizaciones medioambientales y sociales unidas contra el cambio climático".

Com la resta de projectes presentats aquest podeu votar-lo clicant aquí!

Els sectors socials i mediambientals quan van junts no només augmenten el seu potencial, sinó que aporten també un increment del valor afegit, com us explicava setmanes enrere amb el projecte Amunt.Ebre que estem desenvolupant a les Terres de l'Ebre; en aquest cas l'activitat econòmica sostenible, ecològica i mediambiental actua de motor per a la inclusió social!

Són aquestes accions locals, petites si voleu, però és per aquí per on cal començar, en incidir en allò que realment abastem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada