dijous, 13 de juny del 2013

#EconomiaSocial i #TercerSector per la #independència


A Catalunya ja fa mesos, d'una manera simbòlica i col·lectiva possiblement des de la manifestació de l'11 de setembre de 2012, que hem iniciat un camí de no retorn cap a la independència del nostre País, cap a l'estat propi o la pròpia sobirania, diguem-ne com vulguem i ens sentim més còmodes!

Els darrers anys s'ha accentuat molt el discurs economicista (fiscalitat, inversions...) com a principal argumentari per la independència, més que no pas el sentimental de caràcter històric, que també.

En aquest camí, però, no pot faltar-hi ningú que vulgui ser-hi i un dels sectors amb els que val comptar és el tercer sector social, el de l'economia social: entitats socials, empreses d'inserció, centres especials de treball, cooperatives socials...

Avui es presenta a Barcelona (19h a les Cotxeres de Sants) la nova Sectorial d'Economia Social i Tercer Sector de l'ANC (Assemblea Nacional Catalana), posada en marxa per un nucli inicial de persones procedents del món de l'Economia Social, del Tercer Sector i de la Cooperació i a partir d'avui s'obrirà a totes aquelles persones d'aquests àmbits que vulguin incorporar-s'hi i participar-hi.

Tenim un País per construir i cal comptar amb les entitats socials, amb els qui s'ocupen i atenen d'una manera integral els col·lectius de persones més vulnerables, doncs la Catalunya que volem per demà, també per avui, la volem no només més rica i plena, sinó sobretot socialment més justa... i en aquest darrer punt hi ha molt, molt per fer!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada