dilluns, 3 de juny del 2013

A l'estrena del documental #Guanyarem!, sobre #TiàSalellas

Lluc Salellas, acompanyat per Guillem Terribas, presentant el documental "Guanyarem" al Cinema Truffaut de Girona. Foto. Roger Casero
David Fernàndez, activista i diputat de la CUP al Parlament de Catalunya diu al documental Guanyarem! que entenent una trajectòria personal, com la d'en Tià Salellas, també es pot entendre un país, la d'un país!

El passat dimarts 28 de maig al cinema Truffaut de Girona ens vam aplegar un bocí de país per assistir a l'estrena del documental, bocí prou representatiu de la trajectòria d'en Tià Salellas,.

Érem prou diverses les persones que omplíem el pati de butaques del cinema Truffaut el dia de l'estrena del documental Guanyarem! Gent diversa, però, generosament, diria que quasi tot gent d'esquerres: sociates (i ex-"sociates"), "cuperus", mestres, advocats, capellans (i ex-capellans), activistes...

Però malgrat les evidents diferències generacionals, socials i polítiques palpables tots teniem en comú en Tià Salellas i tots, d'una o altra manera, amb més o menys intensitat, sentíem propers molts passatges del documental. Al cap i a la fi en Tià Salellas és d'aquelles persones que té la virtut de fer combregar, al voltant del seu record, la seva figura, la seva lluita, persones diverses.

El documental, que neix de la necessitat vital de Lluc Salellas, fill petit d'en Tià, de redescobrir el seu pare, esdevé un material que transcendeix el propi Tià per ser, també, una eina de reflexió social, cultural i política, com es va començar a intuir en el col·loqui posterior. El documental té també un valor pedagògic que, penso, caldria potenciar i promoure.

A l'estrena del documental va lluir el saber fer del mestre de cerimònies Guillem Terribas, però sobretot va brillar la serenor i generositat d'en Lluc Salellas, que ens ha regalat un documental que, a banda de redescobrir-nos en Tià Salellas, ens interpel·la a tots i cada un de nosaltres per no defallir en la nostra lluita, per local i petita que sigui, que no insignificant, per un món més just, més lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada