dimarts, 20 d’abril del 2010

És notícia que el 25 A no vagi a votar?

Piulada al Twitter aragirona amb el titular de la notícia

Si no vols que es sàpiga una cosa, no la pensis!. No és aquest cas; vull dir que en aquest cas a mi em van preguntar públicament i jo públicament vaig respondre, i després ho vaig escriure: El 25 A jo NO aniré a votar.

Precisament aquest apunt del bloc, escrit el dimarts 13 d'abril, més el què vaig escriure l'endemà, Somnis republicans, en motiu del l'aniversari de la proclamació de la II República, van servir de font per què el diari digital aragirona.cat considerés noticiable que El portaveu del PSC a Sarrià de Ter diu que no votarà a les consultes sobre la independència.


Aquesta notícia m'ha fet reflexionar sobre quina de les altres 3 possibilitats, a part de la ja publicada, hauria estat més noticiable:

1.- El portaveu del PSC de Sarrià de Ter diu que votarà en blanc a les consultes sobre la independència
2.- El portaveu del PSC de Sarrià de Ter diu que votarà NO a les consultes sobre la independència
3.- El portaveu del PSC de Sarrià de Ter diu que votarà a les consultes sobre la independència

I davant aquests 3 possibles titulars, què seria més noticiable, l'opció del vot o que anés a votar?

I una darrera pregunta: si digués que anés a votar i votés NO o en blanc perquè el meu model és el federalista, em trobaria amb més comentaris que qüestionarien el meu federalisme o bé pel fet de votar a la consulta això passaria a un segon terme?

Aquesta darrera pregunta la formulo perquè trobo curiós que, per bé que hi ha gent que em qüestiona el fet que no vagi a votar, me'n trobo més que em qüestionen que sigui federalista, aprofitant que no vaig a votar, pel què dedueixo que per ells el principal problema (ho és?) no és que jo decideixi no participar en aquesta consulta, sinó que no sigui independentista!

Desconec quin és el motiu pel qual aragirona.cat va considerar noticiable que jo no anés a votar... suposo que com jo molts altres socialistes, molts altres portaveus del PSC a molts ajuntaments, tampoc aniran a votar. Possiblement va ser pel fer de fer-ho públic, de no amagar-ho ni dissimular-ho, d'haver-ho dit i escrit clarament... És aquest realment el fet noticiable?

Davant tants interogants tinc clara una certesa: hi ha notícies que encara les elaboren els periodistes, no els gabinets de premsa, i aquesta sí que és una bona notícia!. La meva enhorabona per en Marc Estarriola d'aragirona.cat

1 comentari:

  1. Jo et faig costat. Tot i que no estic censat a Sarrià, al meu poble ja es va fer el referèndum i no hi vaig anar. Prefereixo una Catalunya federal i d'esquerres que independent i amb un Laporta de Conseller en Cap. (És un dir...)

    ResponElimina