dimecres, 7 d’abril del 2010

El Centre de Visitants del Gironès, una cessió gratuïta que ens surt molt cara

El grup municipal del PSC de Sarrià de Ter davant el futur Centre de Visitants del Gironès. Foto: Twitxr Roger Casero

Aquest és el títol de l'article que he publicat al número 71 de la revista cultural i d'informació local de Sarrià de Ter Parlem de Sarrià.

L'article el podeu llegir íntegrament a les versions en paper i digital de la revista, però també, si ho desitgeu, en aquest document (Article PSC x Parlem 71 - Cessió x Centre Visitants.pdf; 3 pàgines) del meu google docs.

L'article vol recollir tot el què d'una o altra manera he anat publicant sobre aquesta cessió pel Centre de Visitants del Gironès. A tall de resum aquests són, després d'una breu introduccíó, els punts, amb un breu fragment, que desenvolupo en l'article publicat:

El nou Centre Cultural de Sarrià de Ter, un projecte que quedarà coix
Hi ha projectes que requereixen temps, no només per a la seva definició, sobretot per la necessitat de trobar fons de finançament i d’inversió per a poder-los executar. Tot sembla indicar que el govern municipal actual té pressa, com ha demostrat en altres actuacions, pensant només en el rendiment a curt termini.

Una cessió gratuïta que ens surt molt, massa, cara: 2 milions d’euros
És evident, doncs, que aquesta decisió té una important càrrega econòmica. Quin retorn, també econòmic, tindrà Sarrià de Ter amb aquest nou projecte?. S’ha elaborat prèvia a la decisió, un informe i memòria econòmica?

El Centre de Visitants, un projecte retallat i errant que ha voltat pel Gironès
Quan el Consell Comarcal va elaborar-lo el va dotar amb un pressupost de quatre milions d’euros; amb aquest pressupost el Consell Comarcal primer va oferir-lo al municipi de Sant Gregori i posteriorment al municipi de Quart. Quan des del Feder es va aprovar el projecte aquest va ser retallat, passant dels 4.000.000 d’euros inicials a 900.000 euros, és a dir, que el projecte va patir una retallada de més de tres milions d’euros, fent inviable el projecte a Quart.

Una decisió política del govern municipal presa d’esquenes al poble
Perdem, els veïns i veïnes de Sarrià de Ter, la nostra capacitat de decidir el futur d’aquest equipament lliurant-lo gratuïtament al Consell Comarcal per fer-hi un projecte que Sarrià de Ter no necessita. I més greu és encara aquesta decisió quan es pren sense ni tan sols esperar què dirà l’informe encarregat pel govern municipal a l’empresa Alea pel Pla Local d’Equipaments Culturals (PLEC) de Sarrià de Ter, document que ha de marcar les necessitats d’equipaments culturals del nostre poble en el futur. D’entrada, abans que es faci l’informe, ja tenim més de 1.000 m2 hipotecats.

En seguiré parlant, ben segur...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada