dijous, 22 d’abril del 2010

4 llibres per Sant Jordi

Imatge publicada al meu Twitxr amb aquesta piulada: 4 llibres per Sant Jordi: Olor de violetes. La ciutat de les finestres. La lluna en un cove n15. Eclipsi, una manera de viure el càncer

Aquests dies previs a la diada de Sant Jordi els diaris, revistes i setmanaris van farcits de recomanacions de llibres... Jo no en seré una excepció i us recomanaré, amb aquest apunt, quatre llibres, una tria molt personal sota criteris encara més personals... però es tracta d'això, no?

Són aquestss llibres, d'aquesta autors i amb aquests texts de presentació destacats per les pròpies editorials.

Olor de violetes. Josep Campmajó. Amsterdam:
Esbrinar quin significat té el somriure maliciós del cos que uns pescadors troben surant al mar és l'inici d'un viatge als límits entre la realitat i la fantasia d'un narrador internat en un sanatori psiquiàtric i d'una dona a qui la vida no ha tractat generosament.

Aquesta és l'obra guanyadora del Premi Just M. Casero 2009. Imatges de la presentació d'"Olor de violetes" a Girona i a Barcelona.

La Ciutat de les Finestres. Pau Planas. Accent Editorial:
I la ciutat, ara, dorm en un d'aquests meandres que retornen, fangosos, aparentment immòbils, dissimulant per evitar encarar la recta final, i els dies semblen haver-se convertit en fútils jocs de llums fredes que es recargolen sobre si mateixes com mals de ventre soferts en una intimitat silenciosa.

Aquesta és la segona obra de Pau Planas, després de "La Nau", Premi Just M. Casero 2007. Imatges de la presentació de "La Ciutat de les Finestres" a Girona.

La Lluna en un cove n15. Diversos autors, entre ells Àngel Garcia. La Lluna en un cove:
(Al no disposar de text de l'editorial, en transcric un de l'autor) La Lluna en un Cove ha tingut la gentilesa de publicar-me un breu relat que dormia en una carpeta de l’escriptori. La convocatòria em va venir per un amic del consell de redacció de la revista Parlem de Sarrià i, inconscient com sóc, els vaig enviar l’escrit.
Només puc que agrair, a un l’haver pensat en mi, i als altres la confiança que m’han fet.

Aquest llibre s'inicia amb un conte de l'amic Àngel, company de la revista Parlem de Sarrià.

Eclipsi. Una manera de viure el càncer. M. Rosa Dachs. CCG Edicions:
Relat, clar i concís, redactat de manera breu i entenedora, a través del qual Rosa explica l’experiència se superar un càncer de mama, a partir del dia del diagnòstic i el posterior tractament, i des d’una vessant real i optimista. L’esperit d’acceptació i superació de com va viure tot el procés, pot servir d’aportació per a les persones que en algun moment de la seva vida es puguin trobar en una situació semblant. (text extret de Presència)

La Rosa és treballadora de l'Ajuntament de Sarrià de Ter i recentment hi va va presentar el seu llibre; en parla l'Assumpció Vila al seu bloc amb l'apunt Els camins de les Roses.

Finalment dues recomanacions més:

. L'especial Dies de llibres i Roses. Sant Jordi 2010 (pdf. 24 pag.)
. El llistat d'autors que signaran llibres el dia de Sant Jordi a parada de la Rambla de Girona de la Llibreria 22 (pdf. 4 pàg.).

Siguin aquests o d'altres llibres la vostra tria per Sant Jordi recordeu que l'important no és només comprar i regalar-los, sinó llegir-los!

Josep, Pau, Àngel i Rosa, bon Sant Jordi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada