divendres, 9 d’abril del 2010

Del dret a decidir al Centre de Visitants... i tiro perquè em toca!


Aquest divendres prendré part en el debat que ha organizat la comissió cívica Sarrià de Ter Decideix!. Hi seré com a portaveu del PSC de Sarrià de Ter...

Precisament sobre el dret a decidir m'agrada l'apunt que en Sam Enfot, director del "The Sarrià News" (Parlem de Sarrià) ha fet sobre aquest terme en una les seves habituals PARIDES (Pensaments Atípics, Rareses I Definicions EStranyes):
"En moltes poblacions s’han fet referèndums i en altres encara s’han de fer.
L’autodeterminació és una de les bases de la democràcia.
Sé d’alguns pobles on s’ha sotmès a referèndum un tema tan gruixut i tan cabdal com és la independència de Catalunya i en canvi no s’ha informat als vilatans dels plans del consistori per fer un equipament local.
El dret a decidir és fonamental. Sempre."

Fent un gran exercici d'imaginació, imaginem-nos que aquest equipament local fos, per exemple... el Centre de Visitants del Gironès!. Doncs parlant d'aquest equipament local us recomano especialment l'article Cui Prodest? del bloc d'Assumpció Vila. És un article de la política real, de la de veritat, de la de les contreadiccions i contraindicacions... de la local de Sarrià de Ter però que, precisament per local, pot ser també la de qualsevol altre poble...
Per fer boca, un breu fragment de l'article, que finalitza així: "És el que passa quan preguntes, cui prodest?. Surten els llecs i et diuen i tu, de què protestes?"
"Des que es va saber de la voluntat de cedir l’espai del centre cultural al Consell Comarcal que hem fet aquestes preguntes: a qui servirà el nou centre de Visitants? De passar a ser un centre per turistes ara ja s’ha convertit en un centre de recursos pedagògics. De passar a què vindrà gent a què l’hauran d’anar a buscar. De passar de ser un negoci pels comerços veïns a què serà la seva competència."

De bloc en bloc, com si de caselles de l'oca es tractés, anem jugant la partida...
Dret a decidir? Si puc a l'oca (i al parxís) m'agrada jugar amb la fitxa groga!
Centre de Visitants? Punt i seguit, en seguirem parlant...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada