dimarts, 14 de juliol del 2009

Núria Pòrtulas, davant la llei: les nostres idees són els vostres malsons

Aquest dilluns, mentre Núria Pòrtulas declarava en defensa seva davant les acusacions de, per dir-ho ras i curt, terrorista, he parat un moment la moto i he fet aquesta fotografia al principi de la Crta. Barcelona de la ciutat de Girona, a tocar de la Pl. Poeta Marquina i prop de la seu d'ICV, un dels punts habituals de les manifestacions i concentracions dels col·lectius que donen suport a la Núria.

A la paret, en lletra més petita, s'hi llegeix una contundent afirmació: les nostres idees són els vostres malsons... i s'acompanya, com si de la signatura es tractés, de la característica "A" d'anarquia.

Jo no he estat, no sóc i penso que no seré mai anarquista, però les idees anarquistes i la gent que les defensa de moment em deixen dormir prou bé... M'agrada alguns dels ideals anarquistes, que precisament aquest dilluns a la tarda, camí de la platja, explicava a la Clàudia, la meva filla gran, de 9 anys, interessada pel tema... Però no és sobre l'anarquia, del què volia escriure...

La Núria Pòrtulas ha declarat que és anarquista i que registrava moviments d'institucions a la seva llibreta per fer accions de protesta, mai fer-hi esclatar bombes.
M'agradaria que al final aquest malson, per la Núria i sobretot per la seva família, finalitzés amb l'absolució, la qual cosa no vol dir, ni molt menys, que la Núria deixi de ser anarquista... ans al contrari, aquesta mala experiència, resulti com resulti, serà un reforçament més del seu ideari anti-sistema... Prova d'això són els incidents que s'han produït aquest dilluns entre les persones que donen suport a la Núria i els cossos de seguretat...

En qualsevol cas, més enllà de les informacions que apareixen als mitjans, qui tingui un mínim interès per seguir el cas de la Núria Pòrtulas, ha de consultar el web elsud.org: contrainformació, opinió i lluita de les comarques gironines.

Aquesta és la crònica, minut a minut, de la jornada d'ahir dins i fora de l'Audiència Nacional (des de la sortida el diumenge al vespre fins la tarda d'aquest dilluns):

Cobertura judici a Núria Pórtulas.


15.55.- Tothom es troba ja a punt de pujar a l'autocar. Es preveu que els sis detinguts no sortiran en llibertat fins demà. Els advocats i algunes persones es quedaran per a fer el suport. Tot i les notícies que han sortit a la premsa, i tot i el comunicat tret per la Policia Nacional, sembla ser que l'actuació policíaca ha estat del tot desmesurada. Sembla que tot s'ha iniciat en un intent d'enretirar unes pancartes de suport a la Nuri. A partir d'aquí hi ha hagut molta tensió i s'han succeït les càrregues policials i les corredisses amb els corresponents ferits i detinguts.

Els encarregats d'aquest seguiment (fet des d'elsud.org) ens estranya com una part de la premsa "convencional / de masses" ha acceptat de forma acrítica la versió dels fets donada per la polícia nacional. El contrast entre els que ens explicaven gent de l'organització (i d'elsud.org) i el que ha sortit a diversos mitjans de comunicació és més que destacable.

Esperem poder-vos seguir informant. Anireu trobant la informació aquí (a elsud.org) o, en edició paper, al Setmanari La Directa (http://setmanaridirecta.info/)

14.35.- Es confirmen 6 persones detingudes. S'estan fent les gestions per aconseguir advocats pels detinguts.

13.50.- A fora l'Audiència Nacional hi ha poca gent. La majoria dels concentrats a primera hora del matí s'han refugiat, després de les càrregues, en una casa okupada de Madrid. Sembla ser que la Policia Nacional no els deixa sortir de la casa.

13.44.- Ha acabat el judici i la gent ha anat sortint de l'Audiència Nacional. Les dues parts s'han mantingut en les posicions inicials, així la fiscalia ha mantingut els suposats vincles de l'acusada amb cèdules terroristes italianes i la defensa la absoluta innocència de Pòrtulas. Sembla que a nivell probatori res sustenta l'acusació de la fiscalia, que encara ha de demostrar amb quins grups "terroristes" hi havia connexions. Amb el judici vist per sentència esperarem què diu el tribunal.

13.34.- Es confirma que la Policia Nacional ha carregat contra un grup que havia quedat arraconat en una parada de bus.

13.32.- Corre el rumor que hi ha hagut una nova càrrega en una parada d'autocars, quan una gent intentava agafar un bus. Estem a l'espera que tot es vagi confirmant.

13.29.- La fiscalia ha acabat amb la qualificació final, i s'ha reiterat en tots els càrrecs contra la Núria Pórtulas. Ara l'advocat de la defensa comença amb les seves qualificacions on, previsiblement, demanarà l'absolució.

13.25.-Un petit grup de persones ja es troba de nou davant de l'Audiència. Sembla ser que aviat sortiran les persones que han assistit al judici.

13.15.- Sembla que la policia ja s'ha tranquilitzat. La gent s'ha dispersat i de mica en mica es tornen a reunir davant de l'Audiència Nacional. S'està a l'espera de poder localitzar els quatre detinguts i de veure quin advocat han designat.

12.55.- El SAMU ha hagut d'atendre a diverses persones com a conseqüència de la càrrega policial.

12.36.- Ens arriben les primeres imatges dels contusionats. Sembla ser que les càrregues han estat molt dures.

12.29.- LA POLICIA NACIONAL HA DETINGUT UNA ALTRA PERSONA. Dels grups que tenen aïllats a la Plaça Colon van cridant individualment a gent per identificar-la. Després d'una d'aquestes identificacions s'han endut una persona persona més. EL NOMBRE DE DETINGUTS PODRIA ANAR DE LES 3 A LES 6 PERSONES.

12.22.- SEMBLA SER QUE LA POLICIA NACIONAL ESTÀ MOLT NERVIOSA. No deixen dissoldre la manifestació. Han partit la manifestació en diversos blocs i estan identificant a gent. Els tenen a tots bloquejats a la Plaça Colon. ES CONFIRMA QUE HI HA DOS DETINGUTS I SEMBLA SER QUE N'HI PODRIA HAVER DOS O TRES MÉS.

12.19.- LA POLICIA NACIONAL HA CARREGAT PER SEGON COP. Es possible que hi hagi dos detinguts, però estem a l'espera de la confirmació.

12.15.- LA POLICIA NACIONAL HA CARREGAT CONTRA LES PERSONES CONCENTRADES FORA DE L'AUDIÈNCIA NACIONAL, el grup de suport ha quedat dividit i hi ha hagut ferits. És possible que hi hagi algun detingut.

11.20.- Una vuitantena de persones segueix concentrada davant de les portes de l'Audiència Nacional. Un cordó policial els impedeix qualsevol moviment.

11.15.- Audiència Nacional. Acaba de declarar Núria Pórtulas davant del jutge. Ara estan declarant els Mossos d'Esquadra, que previsiblement mantindran les acusacions, quan tinguem informació mes detallada del judici us la farem arribar.

09.45h.- Madrid. El judici ha començat. 20 persones aproximadament han pogut entrar a la sala a acompanyar la Núria. A les portes de l'Audiència Nacional s'hi concentren unes 100 persones de suport, on també hi ha un cordó policial.

9.00.- L'autocar ha arribat a davant l'Audiència Nacional, sense retards. Un centenar de persones podran donar el seu suport a la Núria davant del tribunal d'excepció.

8.00.- Trobareu declaracions de la portaveu de la Plataforma a http://www.catradio.cat/reproductor/audio.htm?ID=358439

07.45.- L'autocar segueix la ruta cap a Madrid a través de la M30. Si les retencions no ho impedeixen arribaran a l'Audiència Nacional a temps.

07.15.- Alcalameco. Dues furgonetes d'antidisturbis i dos agents de paisà han aturat l'autocar i, com és habitual en aquestes ocasions, han identificat a tots els acompanyants. Han registrat a una persona i han inspeccionat l'autocar.

00.50.- L'autocar recull als acompanyants a Lleida i segueix, sense més problemes de moment, el seu camí cap a Madrid.

23.30.- L'autocar recull a Bellaterra una desena de persones que s'afegeixen a la comitiva de suport a la Núria Pórtulas.

21.30.- Una vintena de persones (amics, familiars, militants ...) han acomiadat l'autocar que anirà fins a Madrid per a donar suport a la Nuri durant el judici a l'Audiència Nacional. L'autocar, que pararà a Barcelona i a Lleida per a recollir més simpatitzants, arribarà sobre les nou del matí a Madrid. Altres persones s'han desplaçat en cotxe o en avió, així es calcula que cap a un centenar de persones s'apleguran demà davant l'Audiència Nacional per a denunciar el caràcter estrictament polític d'aquest judici.

21.00.- Surten els autocars de suport a la Nuri des del passeig de la copa.

-------------------------------------

pd: també he escrit, recentment, "Núria absolució" a l'ajuntament de Sarrià de Ter, el diumenge 7 de juny de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada