dimarts, 7 de juliol del 2009

Sarrià de Ter a Madrid per l'AP7: la valoració del PSC

Foto: d'esquerra a dreta, el primer tinent d'alcalde de l'ajuntament de Sarrià de Ter, Lluís Aymerich (CiU), el Diputat al Congrés Francesc Canet (ERC), l'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torent (ERC), Roger Casero, com a regidor portaveu del grup municipal del PSC de Sarrià de Ter, a l'oposició, i Jordi Coll, en representació de la Plataforma Salvem Sarrià.

Aquesta és la nota de valoració del PSC de Sarrià de Ter de la recent reunió d'una representació de l'ajuntament de Sarrià de Ter amb el Director General de Carreteres de l'Estat al Ministeri de Foment.

Una delegació de Sarrià de Ter s'entrevista amb el Director General de Carretetes de l'Estat

El passat dimecres 1 de juliol una delegació de Sarrià de Ter es va entrevistar amb el Director General de Carretetes de l'Estat, el Sr. Aureliano López Heredia, per fer seguiment i reclamar millores respecte les obres d'ampliació de l'autopista AP7 i desdoblament de la N-II al seu pas per Sarrià de Ter. La delegació de Sarrià de Ter la formaven l'alcalde Roger Torrent (ERC), el primer tinent d'alcalde Lluís Aymerich (CiU) i el regidor - portaveu del grup municipal del PSC de Sarrià de Ter, a l'oposició, Roger Casero, acompanyats pel veí sarrianenc Jordi Coll en representació de la Plataforma Salvem Sarrià NO als 8 carrils i per Francesc Canet, Diputat d'ERC al Congrés.

Al llarg de l'entrevista la delegació de Sarrià de Ter va exposar la necessitat de concretar, el més aviat possible, temes fonamentals i clau abans de l'inici de les obres d'ampliació de l'AP7 al seu pas per Sarrià de Ter, destacant entre ells les indemnitzacions als particulars per l'enderrocament de les seves cases, afectades greument per l'ampliació, l'adopció de les mesures correctores de minorament de l'impacte mediambiental, acústic i visual de la via al seu pas pel terme municipal de Sarrià de Ter així com la resolució urbanística i pel futur planejament fruit de les noves afectacions que es derivaran de l'ampliació de la via.
Des de la delegació de Sarrià de Ter es va mantenir la posició contrària al desdoblament de l'N-II per Sarrià de Ter, coincidint amb l'ampliació del tercer carril de l'AP7, convetint això l'actual via de 4 carrils en la futura de 8 carrils al seu pas per Sarrià de Ter. En aquest sentit l'ajuntament de Sarrià de Ter manté el contenciós administratiu, presentat al final de l'anterior mandat a proposta de l'aleshores govern municipal socialista. Durant la reunió també es va exposar la necessitat que l'1% Cultural reverteixi als municipis més afectats pel pas de les infraestructures.

Des del PSC de Sarrià de Ter es valora positivament l'entrevista amb el Director General de Carreteres. Per Roger Casero "amb el Ministeri de Foment, així com amb l'empresa concessionària de l'AP7, es manté una interlocució fluïda, compartint que l'impacte i afectació de l'ampliació ha de ser menor de la que hem tingut al llarg dels darrers 40 anys, però cal traduir les bones intencions en la inclusió i adopció de les mesures de minorament de l'impacte mediambiental, acústic i visual, de les indemnitzacions justes pels veïns i veïnes afectats als qui cal enderrocar la casa i evitar una major afectació urbanística present i futura".

-------------------------------

pd: també et poden interessar:
Ni una sola paraula, del dijous 6 de desembre de 2007
AP7 Nord, del divendres 11 de gener de 2008
La Plataforma Salvem Sarrià a l'AP7, del diumenge 27 de gener de 2008 L'AP7 al Ple i a la Politica, del dijous 31 de gener de 2008

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada